Početna Gradske teme U KCV-u trenutno 84 obolelih od virusa korona, na Novosadskom sajmu 127...

U KCV-u trenutno 84 obolelih od virusa korona, na Novosadskom sajmu 127 pacijenata

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 84 osoba zaraženih virusom korona.

Osmoro pacijenata koji su na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine nalazi se na respiratorima. U poslednja dva dana nije preminuo nijedan pacijent, pa je i dalje ukupan broj onih koji su se lečili u KCV-u a koji su preminuli – 17. U poslednja 24 sata iz ove zdravstvene ustanove otpušteno je 20 pacijenata.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, na osnovu preseka stanja jutros do 7h, u poslednja 24 je testirano je 345 pacijenata, od čega je pozitivno na virus korona bilo njih 14.

Na Novosadskom sajmu trenutno je smešteno 127 pacijenata, a u prethodna 24 sata iz ove privremene bolnice pušteno je 35 osoba.

Kada je u pitanju Opšta bolnica u Pančevu, u njoj je trenutno 137 pacijenata obolelih od virusa korona, dok je u prethodna 24 sata otpušteno njih sedmoro.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Junaković” u Apatinu trenutno je 40 obolelih.

Od trenutka kad je počeo Klinički centar Vojvodine da prima pacijente obolele od Covid-19, ukupan broj otpuštenih je 119.

Do sada je testiranbo 5.581 uzoraka, od čega su 562 bila pozitivna.

Najveći broj zaraženih je u Novom Sadu, Pančevu, Subotici i Zrenjaninu.

Gojković je rekao da je njegova najveća briga to što je u Vojvodini najveći broj socijalnih ustanova koje imaju više od 12.000 korisnika.

On je rekao da je još u januaru svim zdravstvenim ustanovama u Vojvodini sugerisano da krenu sa nabavkom dodatnih količina zaštitne opreme i da je skoro svim ustanovama u Vojvodini obezbeđena oprema da izdrže prvi udar virusa, dodavši da ceo svet nije bio spreman za udar ogromnog broja obolelih.

Gojković je naveo da je situaciji u Vojvodini doprinelo to što je imala opremu iz prethodnog perioda.

Izvor: 021
Foto: Pixabay