Početna Gastro NS #FoodPlanet2019: Humanitarna “Večera kod Miletića” danas na Trgu slobode

#FoodPlanet2019: Humanitarna “Večera kod Miletića” danas na Trgu slobode

0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče nam se predstavila Italija, a posetioci festivala imali su prilike ovog nedeljnog popodneva da uživaju u italijanskoj muzici i probaju pizzu i špagete pripremljene po tradicionalnom italijanskom receptu.

Više o italijanskoj kuhinji i nastanku “Pizze” kao najpopularnijeg italijanskog specijaliteta čuli smo od Gorana Janićijevića, profesionalnog kuvara i ugostitelja.

Podsećamo vas da će danas, u okviru „Food Planet”-a prvi put biti organizovana humanitarna večera pod vedrim nebom, zbog čega je ponela naziv Večera kod Miletića, po modelu „Long table” iz Graca, i svi koji budu želeli, moći će da imaju gala večeru, od koje kompletan prihod ide u korist Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html