Početna Gastro NS FOODTALK2019: Bojana “Taste of Fashion” – Najbolje se jede u Italiji i...

FOODTALK2019: Bojana “Taste of Fashion” – Najbolje se jede u Italiji i na Hrvatskom primorju

Sedmu godinu zaredom, kompanija “Color Media Communciations”, organizuje u Novom Sadu najveću regionalnu konferenciju posvećenu gastronomiji, vinu i pivu “Food Talk”.

Kao i predhodne godine, konferencija se održava u Hotelu “Sheraton Novi Sad” u utorak 4. juna. Uz priče o hrani, pivu i vinu, degustacije i studije slučaja okupljamo najpoznatija imena regiona iz sveta gastronomije, ambasade, hotele, restorane, gazdinstva i kompanije koji diktiraju trendove.

Na zanimljivom panelu pod nazivom “Travel and Food Blogers like Rising Stars” učestvovaće i Bojana Kostić koja vodi popularan blog “Taste of Fashion”, sa kojom smo ovom prilikom razgovarali o svim izazovima sa kojima se u svom životu i radu susreće, ali i o nekim ukusnim zalogajima…

Moderne žene u današnje vreme često beže od kuhinje, ali ti si dokaz da je moguće spojiti dve, naočigled potpuno suprotne, ljubavi i strasti – modu i kuvanje. Odakle ideja za to i na koji način si to uspela?
– Od malih nogu sam u kuhinji, rekla bih da sam detinjstvo zapravo tu i provela. Moja baka je četrdeset godina bila glavna kuvarica na brodu u Libiji, te kada god bi se vraćala za Beograd donosila je po neki novi i zanimljivi recept. Naučila me je da mesim testa, kroz igru, da pravim pasulj, motam sarme, pravim taranu, ajmokac, domaći ajvar, razne supe i čorbe. Mislim da je ključ toga da toliko zavolim kuhinju u modernom veku zapravo bio način na koji mi je i prezentovana-kroz igru. Kuvam od kada znam za sebe, a u kasnijim godinama se moja umetnička strana odlučila za Modni dizajn te sam danas, u svom poslu objedinila dva potpuna opozita i napravila svoj posao iz snova, prvenstveno iz puno strasti i ljubavi.

Da li možeš da zamisliš obrok ili izlazak u grad bez mobilnog telefona?
– Obrok da, izlazak u grad ne. Moj telefon je pre svega moj posao.

Zbog rada na svom blogu mnogo putuješ, pa samim tim upoznaješ i različite kulture i običaje. Kakvo je tvoje iskustvo što se tiče hrane – gde se najbolje jede?
– Najbolje se jede u Italiji! Kao i na Hrvatskom primorju. To je kuhinja baš prema mom ukusu, izuzetnno sam “teška” za hranu. Stojim iza onoga – ono si što jedeš, te ja nikada ne mogu pojesti nešto za šta ne znam svaki sastojak koji se u jelu nalazi, pa mogu reći da je hrana koja mi se najmanja dopala ona koja se sprema u Turskoj. Samo ću vam reći da sam se posle deset dana provedenih u Turskoj vratila sa pet kilograma manje. Toliko mi se nije dopala.

Verujemo da je blogerima svaki radni dan veoma užurban, u skladu sa tim koliko često uspevaš da kuvaš, i koje specijalitete najradije spremaš?
– Ključ ove brzine koju svi živimo svakodnevno je organizacija, dobra organizacija. Rasporedim svoje vreme tako da najmanje četiri puta nedeljno kuvam. Osobe koje su bliske meni znaju da pored mene ne možete ostati gladni, jer ja sam pre svega ozbiljan ekspert za jela od dvadeset minuta bez recepta. Ne postoji taj recept koji ja ne mogu da smislim i napravim pastu snova sa namirnicama koje trenutno u kući posedujem. Tako da bih rekla-pastu.

Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade, Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada i Tomaš Kuhta, ambasador Češke Republike u Beogradu.

Konferencija se održava uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, a podržale su je kompanije: Imlek, Unicef, AMS Osiguranje, Uncle Ben’s, Best Fest.

Kompletan program i sve detalje konferencije možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2019