Početna Gastro NS “Interfest” i “Ukusi Vojvodine” na Ribarskom ostrvu

“Interfest” i “Ukusi Vojvodine” na Ribarskom ostrvu

0

Ljubitelji popularnih manifestacija “Međunarodni festival vina Interfest” i “Festival gastronomije Ukusi Vojvodine” će i ove godine, u pomalo izmenjenim okolnostima, moći da uživaju u omiljenim domaćim proizvodima i vinima brižljivo odnegovanim u prethodnom periodu.

Manifestacije će zbog lakše organizacije i praćenja broja publike biti održane u bašti restorana Gastro pub Berta na Ribarskom ostrvu i to: 10. i 11. septembar su rezervisani za ljubitelje vina, a 12. i 13. septembar za manifestaciju „Ukusi Vojvodine”.

Kako je situacija sa virusom COVID – 19 još uvek neizvesna, ali se, ipak, epidemija stišala, organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera. Interfest festival vina je već dva puta od juna meseca odložen, a Ukusi Vojvodine su u kalendaru manifestacija planirani za 12.i 13. septembar.

Zato je pronađeno rešenje da se Novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti: kulene, sireve, sokove, med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta Gastro paba Berta pruža dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima.

Na samom ulazu biće postavljene dezinfikacione barijere, a na svakom štandu dezinfikaciona sredstva, dok će svi izlagači koristiti zaštitnu opremu (maske i rukavice). Potrebno je i da se posetioci se pridržavaju preporučene distance i zaštitnih mera, a volonteri će voditi računa o broju publike unutar kruga festivala, kako bi se izbegle gužve.

Festival vina Interfest biće otvoren od 17 do 22 časa (10. i 11. septembra), na ulazu će se prodavati čaše i vaučeri za degustaciju, a festival Ukusi Vojvodine će biti otvoren naredna dva dana (12. i 13. septembra) od 12 do 20 časova.

Ulaz je kao i do sada besplatan, ali će broj posetilaca biti kontrolisan tokom dana i večeri u skladu sa preporukama i donetim merama.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Pixabay