Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva sestre u Bačkoj Palanci

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva sestre u Bačkoj Palanci

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Žarku Šušiloviću (30) iz Bačke Palanke, optuženom da je pre dve godine prebio i izbo šrafcigerom svoju rođenu sestru D. Š. (22), i tako pokušao da je ubije.

Na današnjem ročištu saslušani su predstavnik tima veštaka, koji je ranije predao nalaze i mišljenja, i stručni saradnik odbrane koja je predložila novo sudsko veštačenje koje je sudsko veće odbilo.

Podsetimo, optuženi je na početku glavnog pretresa, marta prošle godine, izneo odbranu izjavivši da je optužnicu razumeo, ali da ne zna da je i jednom ubo sestru. Prema njegovim rečima, sve je počelo novembra predhodne godine kada se njegova sestra, nakon što je njemu izrečena zabrana prilaska detetu i supruzi sa kojom je tada bio u brakorazvodnoj parnici, preselila sa njima u podstanarski stan.

„Vraćao sam se sa sezonskog posla, predhodno sam se zakačio sa ocem oko para bio sam pod uticajem alkohola, a on je pretio da će pozvati policiju. Nisam čekao patrolu seo sam na bicikl da se malo izduvam. Tada sam naišao na suprugu i sina, normalno smo pričali kada je moja sestra izašla iz autobusa i prišla nam. Tražio sam od nje da popričamo, budući da su nam odnosi bili poremećeni, a ona mi je rekla da nemamo o čemu da pričamo i da će pozvati policiju. Udarao sam je rukama, ona je mlatarala rukama i grebali smo se. Možda je ona pala na šrafciger koji je dužine oko 16 sentimetara, a koji sam imao kod sebe, te je mogao da mi ispadne iz džepa radnih pantalona i ja sam ga mahinalno podigao sa zemlje. Verovatno se tako povredila, nisam ništa video, bio je mrak, a i tu je bilo neko šiblje. Ni jednom nisam sestri rekao da ću je ubiti“, naveo je okrivljeni. Na istom pretresu okrivljeni je opisao šta je prethodilo ovom sukobu rekavši da su on i njegova sada već bivša supruga iz predhodnih veza imali po jedno dete, a iz braka imaju zajedničko.

„Smatram da bi se odnos između mene i moje supruge nakon nesuglasica rešio da se sestra nije umešala i otišla sa njima da živi“, naveo je tom prilikom okrivljeni, dodajući da smatra da je njegova sestra na taj način doprinela raspadu njegovog braka.

Predsedsednik veća sudija Nataša Vojnović zakazala je nastavak suđenja za 11. septembar, kada se očekuje iznošenje završnih reči.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay