Početna Sport Slovak Martin Haring pobednik 60. “Trke kroz Srbiju”

Slovak Martin Haring pobednik 60. “Trke kroz Srbiju”

0

Slovak Martin Haring pobednik je 60. izdanja biciklističke “Trke kroz Srbiju”. Najbrži u poslednjoj etapi, od Zrenjanina do Novog Sada, bio je reprezentativac Srbije Dušan Rajović.

Trka kroz Srbiju i ove godine ispunila je očekivanja ljubitelja biciklizma, iako je organizovana u posebnim uslovima zbog pandemije koronavirusa. Pobedom našeg reprezentativca, Dušana Rajovića u grupnom sprintu u poslednjoj etapi u Novom Sadu, spuštena je zavesa na 60. izdanje trke u kojoj su ovoga puta učestvovali biciklisti iz 16 svetskih ekipa.

Žutu majicu sa kojom je dočekao poslednju etapu, od Zrenjanina do Novog Sada, sačuvao je Slovak Martin Haring, koji je istakao da je pobeda plod velikog napora svih članova “Dukle” iz Banjske Bistrice.

“Kontrolisali smo etapu i posebno bih pohvalio sve članove svog tima. Uzeli smo žutu majicu i nismo je izgubili i zasluženo smo došli do pobede. Veoma sam srećan zbog toga”, rekao je Martin Haring, pobednik “Trke kroz Srbiju”.

U jubilarnom izdanju “Trke kroz Srbiju” najbolji mladi vozač bio je Španac Rožer Oliveraš. Plavu majicu za najboljeg brdskog vozača dobio je Poljak Jakup Kačmarek, dok je najbolji sprinter bio Slovak, Juraj Belan.

Najveći broj učesnika Trke kroz Srbiju već sutra očekuju novi izazovi, na Trci “Beograd – Banjaluka”.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay