Početna Gastro NS Predstavljena “Asocijacija za promociju srpske hrane” na Danubius Food Planetu

Predstavljena “Asocijacija za promociju srpske hrane” na Danubius Food Planetu

Drugi po redu Festival nacionalnih kuhinja “Danubius Food Planet” počeo je 11. maja na Trgu slobode u Novom Sadu i sve do 3. juna posetiocima će se predstaviti 23 zemlje.

U subotu, 19. maja, predstavili smo Novosađanima novoosnovanu Asocijaciju za promociju srpske hrane. Asocijacija je neprofitna organizacija čiji je cilj jačanje prehrambene industrije kroz promociju i pozicioniranje srpske hrane kao prepoznatljivog brenda. Uz podršku USAID Projekta za konkurentu privredu, omogućićemo već ovog leta domaćim proizvođačima i start up preduzećima da se predstave na najvećem sajmu visokokvalitetne hrane, Summer Fancy Food Show u Njujorku, prvi put posle pauze od sedam godina. Proizvođači koji će Srbiju predstavljati na Summer Fancy Food Show-u u Njujorku su: Flora d.o.o, Vrtlari, Planinsko blago, Basket Zdravija Hrana Made By Hand, Happy Honey, Suncokret, Global Foods, Laki, Drenovac.

Sa nama su na Trgu slobode bili Branislav Sekulić – Vrtlari doo, Tanja Olajdžija – savetnik za zdravu ishranu – Happy Honey, Ksenija Perčić – Suncokret doo i Andrija Mišković – Global foods doo, koji su rekli da odlazak na Summer Fancy Food Show-u u Njujorku jeste ogromna prilika da svoje proizvode prikažu svetu.

Novosađani su imali priliku da degustiraju 300 besplatnih zalogaja napravljenih od proizvoda ovih izlagača, a svi zainteresovani sve do kraja festivala mogu da kupe ove proizvode u kućici “Asocijacije za promociju srpske hrane”.

Autor: NsHronika