Početna Gradske teme 14. Mamin bazar sutra na Spensu humanitarnog karaktera

14. Mamin bazar sutra na Spensu humanitarnog karaktera

0

14. Mamin bazar koji organizuje udruženje “Mame Novosađanke“, održaće se u subotu, 30. novembra od 10 do 16 časova, na Spensu, u holu na spratu kod bivše Gradske kafane. Ulaz je besplatan.

Mamin bazar predstavlja mesto na kome članice udruženja prodaju svoju i dečiju polovnu odeću, obuću, igračke, bebi opremu, a na kojem posetioci mogu tu istu robu da kupe po vrlo povoljnim cenama. Na “Bazaru“ će se naći oko 100 mama izlagača kvalitetne polovne robe, koje su prethodno prijavile svoje učešće, a kao posetioci su dobrodošli svi koji žele da opreme porodicu za predstojeću zimu. Uz to, 15 mama će predstaviti svoje biznise, pa će i njihovi proizvodi i usluge moći da se kupe na licu mesta (novogodišnji ukrasi, nakit, heklane stvari, proizvodi od spelte, edukativne radionice…). I ovog puta vladalo je ogromno interesovanje za tezge.

Pripremljen je i zanimljiv muzičko-scenski program. Na bini će se smenjivati mali folkloraši, karatisti, moderne balerine, dečiji hor i animatori, a kao posebne poslastice najavljujemo disko žurku uz “Pena party” i čarobne balončiće od sapunice, kao i nešto novo u našem gradu – školu cirkusa!

Manifestacija ima humantarni karakter. Prvi put se prikuplja novčana pomoć za dvoje dece – Nikolinu Gutić i Kostu Petkovića, koji boluju od leukemije i zajedno se leče. Stoga pozivaju se svi ljudi koji su voljni da pomognu, da doniraju novac u humanitarnu kutiju i podrže ovo dvoje mališana u njihovoj borbi.

I roditelji vrtića “Spomenak” će imati svoju humanitarnu tezgu, gde će prodavati razne rukotvorine, takođe za pomoć Kosti i Nikolini.

Druga humanitarna akcija koju organizuju “Mame Novosađanke” je prikupljanje igračaka, odeće, bebi opreme i kozmetičkih sredstava, koje će donirati Crvenom krstu Vojvodine, sa kojim takođe prvi put sarađuju. Ove stvari moći će se donirati na posebnom štandu, obeleženom nazivom ove organizacije, a oni će ih podeliti najugroženijim porodicama.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay