Početna Gradske teme Filozofski fakultet obeležava 65 godina rada

Filozofski fakultet obeležava 65 godina rada

0

Svečanom akademijom danas će Filozofski fakultet u Novom Sadu obeležiti 65 godina od osnivanja i rada.

Na svečanosti koja počinje u 11 časova, biće dodeljene i nagrade najboljim mladim istraživačima Filozofskog fakulteta, a to su ove godine Vladan Vidicki, iz oblasti društvenih nauka i Dragan Babić iz oblasti humanističkih nauka.

U umetničkom delu programa nastupiće gudački kvartet studenata Akademije umetnosti, pevačka sekcija Odseka za slavistiku i viši lektor, dr Vanja Matić Manić, sa muzičkim sastavom “Klo-Klo”.

Nakon umetničkog dela programa, biće uručene zahvalnice najznačajnijim partnerima Fakulteta, a prisutni će imati priliku i da odgledaju kratki film “65 godina širimo znanje”.

Potom će uslediti otvaranje izložbe “Filozofski fakultet – godina nulta” i “Otvorena vrata: ovo još niste videli”.

Nakon toga uslediće promocija zbornika “Derivatološko-leksikološka istraživanja ruskog i srpskog jezika prof. dr Jelke Matijašević” u organizaciji Odseka za slavistiku.

Biće održan i susret sa zlatnim diplomcima koji su diplomirali pre 50 i više godina, a kojima će na posebnoj svečanosti u 17 časova biti uručene zlatne diplome. Ovo je drugi put da Fakultet uručuje zlatne diplome svojim alumnistima.

U subotu, u 13 časova, biće održan okrugli sto “Pavićeva istorija sveta” povodom 35 godina od nastanka Hazarskog rečnika, najprevođenijeg romana napisanog na srpskom jeziku. Učesnici Okruglog stola biće prof. dr Aleksandar Jerkov, prof. dr Sava Damjanov i dr Jelena Marićević Balać, a kao specijalni gosti prisustvovaće Ivan Pavić, sin Milorada Pavića, i dr Radovan Bunardžić, arheolog koji je otkrio Hazarsku nekropolu.

Izvor: novisad.com
Foto: Wiki/Micki