Početna Gradske teme Aplikacija Novog Sada poslata u Brisel

Aplikacija Novog Sada poslata u Brisel

0

APLIKACIJAAplikacija Novog Sada za evropsku prestonicu kulture je poslata u Brisel i to je prvi formalni i pravnim korak ka dalji put našeg grada ka prestižnoj evropskoj tituli.

Preduslov za dalji put Novog Sada ka tituli Evropske prestonice kulture bila je sama aplikacija, koja prema rečima nadležnih na pravi način oslikava ne samo trenutnu kulturnu politiku, već i sve potencijale koji bi do 2021. godine trebalo da zažive. Naredni korak je promocija aktivnosti i prezentacija najjačeg argumenta u kandidaturi.

“Mi ćemo prikazati i do čeka smo stigli u pogledu digitalizacija kulturne baštine grada. Tu prezentaciju ćemo organizovati u novembru, to nam je jak argument. Sledi nam jaka promocija naših potencijala u drugim gradovima i metropolama, lobiranje i sada moramo, kolokvijalno rečeno, da se rastrčimo i to je ono što nam sledi do kraja godine izvesno”, kaže Vanja Vučenović, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

A da li smo na pravom putu ili ne saznaćemo početkom sledeće godine, kada će biti objavljeni rezultati drugog kruga “trke” za titulu Evropske prestonice kulture 2021.godine.

Autor: RTV