Početna Gradske teme 18. Futoška kupusijada 27. i 28. oktobra

18. Futoška kupusijada 27. i 28. oktobra

Futoška kupusijada, 18. po redu i Festival Tera Madre Futog, će se održati 27. i 28. oktobra. Organizatori Manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada su Udruženje “Futoški kupus”, Mesna Zajednica Futog, Kulturni centar “Mladost” Futog, Srednja Poljoprivredna škola i osnovne škole u Futogu.

Prvi dan manifestacije posvećen je najmlađima, te se tradicionalno u osnovnim i srednjim školama Futoga održava Mini kupusijada. Drugi dan Kupusijade se izlazi na glavnu ulicu Futoga. Ovogodišnju Kupusijadu pored celodnevnog kulturno-umetničkog programa, takmičenja za najveću glavicu i najbolje jelo od futoškog kupusa, činiće i 8. Futoški vašar- izložba tradicionalnih proizvoda Srbije. Program manifestacije pratiće akciju Udruženja u obeležavanju prodajnih mesta futoškog svežeg kupusa.

U četvrtak 26. oktobra u 19 časova u Galeriji KC Mladost u Futogu biće obeleženo deset godina rada Udruženja proizvođača i prerađivača futoškog kupusa i futoškog kiselog kupusa „Futoški kupus”. Program će se sastojati iz kratkog retrospektivnog filma o radu Udruženja, sećanja na Gorana Puaču, podele zahvalnica prijateljima i članovima i neizostavne degustacije jela od futoškog kupusa.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs