Početna Gradske teme 2. Humanitarni turnir u mini rukometu “Gol za osmeh 2015” uspešno realizovan

2. Humanitarni turnir u mini rukometu “Gol za osmeh 2015” uspešno realizovan

rk3

Osnovna škola “Jovan Grčić-Milenko” iz Beočina, u organizaciji sa nastavnicom fizičkog vaspitanja Dušicom Rakić, zajedno sa RK Adut i Gradskim rukometnim savezom Novi Sad uspešno su realizovali 2. Humanitarni turnir u mini rukometu “Gol za osmeh 2015” na kom su prikupljeni paketići za decu iz Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlovic” iz Sremske Kamenice.

rk1

U ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno je oko 200 novogodišnjih paketića i veliki broj garderobe i osnovnih životnih potrebština. Novogodišnje paketiće pravila su deca, učesnici turnira, koja su bila izuzetno kreativna i pokazala osećaj humanosti, kao i učešće velikog broja roditelja i građana koji su doneli paketić.

rk4

Na turniru je učestvovalo 9 klubova (12 ekipa), RK Laki (Crvenka), RK Novi Beograd, RK Subotica “Unit”, RK Novi Sad, OŠ “Jovan Grčić-Milenko” Beočin, RK Metalac Futog, Mladost TSK Temerin, NS hadball Novi Sad i domaćin RK Adut. Kao specijalni gosti turnira bila su deca iz Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice koja su se družila sa učesnicima turnira i dali podršku Petru Lukiću koji je učestvovao za svoj klub “Ns Handball”.

rk2

Organizatori su se pobrinuli da na najbolji način animiraju i zabave decu, pa je na turniru bila i maskota Maša koja se slikala sa učesnicima turnira. Dok su zahvalnice i poklone za učesnike dodeljivali igrači RK Vojvodine
RK Adut i GRS NS se zahvaljuju svima koji su podržali manifestaciju, pokazali svoju humanost i ulepšali predstojeće praznike deci bez roditeljskog staranja.

rk

Sigurno je da je ova humanitarna manifestacija postala tradicionalna, a organizatori za cilj imaju da turnir preraste u međunarodni, kao i da se za naredni turnir proširi pomoć na još koju ustanovu kojoj je pomoć neophodna.

rk6