Početna Kultura Koncert Amire Medunjanin sutra u Sinagogi

Koncert Amire Medunjanin sutra u Sinagogi

0

Amira-Medunjanin

Pevačica sevdalinki Amira Medunjanin ovu godinu završava u Srbiji sa koncertima u Novom Sadu, Pančevu, Paraćinu i Somboru, najavila je muzička kuća “Long play”.
Meduljanin će koncerte održati 17. decembra u Novom Sadu (Sinagoga), 27. decembra u Kulturnom centru Pančeva, 28. decembra u Kulturnom centru u Paraćinu i 29. decembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Somboru.

Za svakog muzičara velika je stvar kada oseti, dok je na sceni, da publika deli emocije sa njim. Najlepše je kad nastupate pred istomišljenicima, koji razumeju šta želite reći, šta osećate. Svima nam je onda puno srce“, izjavila je Medunjanin.

Medunjanin će nastupiti u pratnji vrsnog gitariste Ante Gela, kao što je to nedavno bio slučaj na rasprodatim koncertima u pozorištima u Kragujevcu i Zrenjaninu.

Na dosadašnjih nekoliko albuma, od kojih je poslednji “Silk & Stone” (2013), pevačica je ponudila svoje nadahnuto viđenje sevdalinki i narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije kao što su “Ah šta ćemo ljubav kriti”, “Kradem ti se u večeri”, “Kaleš bre Ando”, “Mito bekrijo”, “Marijo Deli Bela Kumrijo”, “Kafu mi draga ispeci”, “Zajdi, zajdi” i “Jano mori”, “Što te nema”…

Medunjanin je u martu ove godine danima unapred rasprodala ulaznice za koncert u Sava centru, a od brojnih priznanja kritičara u svetu treba izdvojiti mišljenje novinara londonskog Gardijana Garta Kartrajta, koji je naziva “bosanskom Bili Holidej”, ističući “način na koji se igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina”.

Autor: Tanjug