Početna Gradske teme 3.000 Tviteraša dovelo O radio na vrh Evrope

3.000 Tviteraša dovelo O radio na vrh Evrope

0

pehar-750x350

Naš predstavnik na #RadioBattle, O radio, osvojio je zasluženu titulu. U finalnoj bitci je poražen slovenački radio Val 202. Pobeda je sa sobom povukla i novi rekord takmičenja, 83k tvitova. Slovenci su takođe bili sjajni protivnici, osvojili su više od 75k tvitova i naterali nas da se potrudimo više nego i u jednoj bitci do sada. Morali smo da damo sve od sebe. Ovaj sjajan rezultat smo postigli uz podršku skoro tri hiljade tviteraša.

Na putu do finala su pali Nemci, Italijani. Polufinale sa Jermenijom je proteklo uz muzički sat solidarnosti zbog sukoba u toj državi, a onda je došla na red Slovenija u finalnom izdanju #RadioBattle. Popularni Val 202 je je imao prednost tokom prvih 20-ak minuta bitke, ali su naši tviteraši ipak uspeli da ih stignu i potom preokrenu rezultat. Ovo nije bilo ni malo lako. Podrška je konstantno rasla i kad smo prešli u vođstvo, lajna je već bila prva na regionalnoj listi trendova! Tokom bitke tvitovi su se “slivali niz lajnu”. To su bili pravi “Tvitopadi”! Stvarno nemam bolju reč da opišem brzinu kojom su tvitovi izlazili na Twitwall-u.

“Iskreno rečeno nisam očekivala pobedu, naročito kad sam videla da slovenački tim dolazi sa punim busom, podrške. Pomislila sam – gotovo je. Nisam očekivala da pobedimo ni zbog toga što se u radijskoj bici nikada ranije nije desilo da onaj ko povede na početku ne pobedi. Na kraju se desio taj plot tvist, napravili smo preokret, napisali malo istorije i pobedili”, izjavila je Sofija.

Vukašin takođe nije bio svestan pobede, nedostajala mu je redakcija, ali je ipak predosećao dobar ishod.

“Za razliku od dosadašnjih pobeda, ovaj mi je možda najteže pala jer nismo bili sa ekipom iz redakcije. Bio sam malo ljubomoran na Slovence koji su tu došli sa čitavom ekipom. Ali srećom nisam baš imao zašto da brinem jer je i nama podrška svakako stigla u velikom broju i pobeda je naša”, rekao je Vukašin.

Radost zbog pobede nije krila ni glavna i odgovorna urednica O radija Klara Kranjc, koja sada ponosno može da kaže da predvodi najbolju evropsku radio stanicu.

“Mislim da dalje ne treba ništa da govorim, jer to zaista deluje i dalje nestvarno. Jako sam zahvalna svima koji su nas podržali, ali najviše zasluga pripisujem ekipi O radija. Sada nas čeka sledeći korak, a to je dobijanje frekvencije”, najavila je urednica.

Sjajna pobeda O radija došla je nakon dugog rada, vredne kampanje i složne redakcije O radija. Podrška kuće Radio televizije Vojvodine je takođe bila tu, zbog čega je ovo jedna zajednička pobeda Javnog servisa Vojvodine i dokaz da su mladi i dalje važni. Slična složnost se desila i na tviteru. Novinar i tviter mag O radija Petar Klaić kaže da su tviteraši na vreme pokazali svoju moć.

“Ovog puta su tviteraši bili pametniji i puno su retvitovali. Mi smo krenuli malo sporije što je bilo razumno budući da su ljudi bili opterećeni drugim temama i izborima. A onda je posle 15 minuta krenulo ozbiljno tvitovanje. Dosegli smo ogroman broj tvitova zbog toga što su tviteraši tvitovali kratke tvitove uz haštag radiobattlers”, rekao je Petar.

Velika želja za pobedom je vladala lajnom. Svi smo bili nervozni jer su Slovenci bili u blagoj prednosti od samog početka, Bukvalno smo dobili upale prstiju od tvitanja. Humora na lajni nije manjkalo. Još jednom smo dokazali da je tviter izuzetno moćan alat, ali i da su tviteraši skloni ujedinjavanju oko nečeg lepog i pozitivnog. Bilo je lepo videti lajnu koja je makar na tih sat vremena bila preplavljena tvitovima koji nisu bili mahom političke sadržine i nisu bili inspirisani svakodnevicom. Hvala svim tviterašima koji su podržali Oradio.

Tviteraši su aktivno tvitovali i iz Novosadskog paba Kriva Marta gde se cela redakcija O radija okupila kako bi proslavila ovu veliku pobedu.

Autor: Pavle Radanović
Foto: Promo