Početna Gradske teme 51. Međunarodni sajam lova i ribolova na Novosadskom sajmu

51. Međunarodni sajam lova i ribolova na Novosadskom sajmu

0

Međunarodni sajmovi „Lorist“, koji ove godine obeležavaju 40 godina članstva u Svetskoj sajamskoj organizaciji UFI, otvaraju kapije za posetioce u jesenjoj sezoni priredbi na Novosadskom sajmu. U sredu, 3. oktobra, počinje Sajam lova i ribolova, dok ostale priredbe publiku dočekuju od četvrtka, 4. oktobra. Sve manifestacije se održavaju do nedelje, 7. oktobra.

Posetiocima će na Sajmu lova i ribolova biti ponuđeni proizvodi renomiranih svetskih proizvođača, a moći će da kupe i ručno izrađenu opremu koju će ponuditi zanatlije. Izlagači su iz Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Srbije. Biće izloženo lovačko i sportsko naoružanje, pištolji, revolveri, lovačke puške, karabini, lovačka municija domaćih i stranih proizvođača, vazdušne puške, lovački noževi, optički nišani, dvogledi, obuća i odeća za lov. Tokom Sajmova „Lorist“ proizvođači i distributeri lovačkog naoružanja i opreme, odobravaće specijalne popuste, a pripremaju i sajamske akcije. Ribolovci će pred kraj sezone na “Loristu” sumirati rezultate, izlagači će prodavati opremu po sniženim cenama. Nastupiće i “hand made” proizvođači.

Objedinjen nastup nacionalnih parkova Srbije u Hali 1 predstavlja priliku za upoznavanje sa nacionalnim prirodnim bogatstvom, ali i svojevrsni uvid u potencijale za dalji razvoj i potrebu očuvanja biljnih i životnjiskih vrsta na tim područjima. Postiocima će biti predstavljena Fruška gora, Tara, Kopaonik i Đerdap, dok će Izlagači iz Bosne i Hercegovine prezentovati Kozaru i Unu.

Na Sajmu lova i ribolova neće izostati ni prisustvo Lovačkog saveza Vojvodine, Ribolovačkog saveza Vojvodine, Nacionalne asocijacije za oružje NAOS, kao ni Javnog preduzeća „Srbijašume“. U saradnji sa Banjalučkim velesajmom na „Loristu“ će biti i Lovački savez Republike Srpske.

Na svakom koraku sa vama i nama

Nastup na Sajmovima „Lorist“ Javno preduzeće „Vojvodinašume“ će iskoristiti za prezentaciju lovnog turizma, kao i da predstavi stanje i potencijale lova i ribolova u Vojvodini. Zahvaljujući njihovom prisustvu zadovoljni sa Sajma otići će i ljubitelji lovačkih spcijaliteta. Na tradicionalnu ponudu mogu da računaju svi zainteresovani za lov i ribolov u Hali 1. Turistička ponuda biće predstavljena u Hali „Master“, a ekološki aspekt poslovanja tog javnog preduzeća posetioce očekuje na štandu u Auli. U lovačkim specijalitetima publika će moći da uživa u restoranu, odnosno lovačkoj kući, na otvorenom delu sajmišta kod hala 1 i 1a.

Kragujevačka „Zastava oružje“ će predstaviti ponudu domaćeg tržišta, u kojoj će se između ostalog naći najpriznatiji lovački karabini poput modela M07 „match“ ili M808, standardni karabini M70 i M85, lovačke puške i poluautomati, pištolji iz porodice CZ i EZ, dakako i „tetejci“ i „duge devetke“. Zastava oružje priprema posebne popuste povodom jubileja, 165 godina postojanja.

U Auli i Hali 1 naći će se i brodovi, čamci i druga plovila. Izlagači će ponuditi i kvadove, a na otvorenom prostoru se organuzuje prodajna izložba terenskih vozila.

Streljana za posetioce

U Hali 1 biće napravljena streljana u kojoj će posetioci moći da se okušaju u gađanju iz vazdušne puške ili luka i strele, dok će kupcima biti omogućeno da isprobaju oružje koje žele da kupe. Za profesionalce će biti organizovana i takmičenja, a svi mogu da računaju na rekreativno pucanje. Radno vreme će biti kao i sajamsko, od 10 do 19 časova.

Streljana će biti obezbeđena sa svih strana, za posetioce je priprema MP Tropic, a sve vreme biće prisutni instruktori.

Lovci će se na Sajmu takmičiti u kuvanju paprikaša, a biće organizovan i ribolovački kotlić, u kojem će kulinarska umeća odmeriti čarde.

Ljubimci za sve

Sajmove Lorist obogatiće Izložba sitnih životinja postavljena u Hali 1a, dok će Berza biti organizovana u nedelju, 7. oktobra na otvorenom prostoru. Organizatori su Klub odgajivača rasne živine Novi Sad, i udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životinja Novi Sad, odgajivača kunića „Orijaški šarac“ i odgajivača golubova prevrtača. U nedelju, 7. oktobra u Hali 6 Novosadskg sajma biće priređena i Izložba pasa.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizovana je Poklon-igra, a sve koji dođu na „Lorist“ očekuju atraktivni sadržaji, nesvakidašnje promocije, popusti, noviteti, takmičenja i mnogo zabavnog sadržaja.

Porodični dan je petak, 5. oktobar. Generalni sponzor Međunarodnih sajmova „Lorist“ je Generali Osiguranje Srbija.

Foto: Promo