Početna Gradske teme Priznanje medicinskim sestrama Instituta za onkologiju Vojvodine

Priznanje medicinskim sestrama Instituta za onkologiju Vojvodine

Četiri medicinske sestre Instituta za onkologiju Vojvodine dobitnice su nagrade „Dobrila Pejović“, koja se dodeljuje za rezultate ostvarene u razvoju i unapređenju kvaliteta sestrinske i babičke profesije.

Ovo je prvi put da je nagrada „Dobrila Pejović“ dodeljena medicinskim sestrama zdravstvene ustanove u Vojvodini. Nagrađen je tim medicinskih sestara Instituta za onkologiju Vojvodine koji čine: glavna medicinska sestra Sandra Spajić, sms, Mirjana Bubulj, sms, Slavica Trifunčević, sms, i Jelena Marijan, ssi.

Zajedničkim radom i saradnjom sa svojim kolegama, drugim ustanovama i organizacijama, ove medicinske sestre svoje znanje i stručnost godinama unazad primenjuju za dobrobit zdravlja svih pacijenata. Pored toga, konstantno se bave zdravstveno obrazovnim radom, a posebnu pažnju tim medicinskih sestara Instituta za onkologiju Vojvodine posvećuje humanitarnim i kulturnim aktivnostima. U poslednje dve godine za pacijente koji se leče na Institutu organizovani su mnogi kulturni i muzički događaji, na svim klinikama opremljene su biblioteke za pacijente, a renoviran je i opremljen veliki broj organizacionih jedinica.

Nagrada „Dobrila Pejović“ namenjena je medicinskim sestrama koje su svojim delovanjem doprinosile negovanju i razvoju svoje struke i njenih temeljnih vrednosti.

Dodeljuje je petočlana komisija Udruženja medicinskih sestra i tehničara Kliničkog centra Srbije „Sestrinstvo“, a kriterijumi za dobijanje ovog priznanja nisu samo obrazovanje, iskustvo, saradnja i profesionalni razvoj.

Nagrada timu sestara podrazumeva da su te sestre u sprovođenju zdravstvene nege uvele novine koje su doprinele bržem oporavku, kvalitetnijem životu i uštedi u lečenju obolelog.