Početna Gradske teme Ponovo se prodaju parcele u Banatiću na kojima je u planu novi...

Ponovo se prodaju parcele u Banatiću na kojima je u planu novi tržni centar

0

Iako Novosađani očekuju da na Bulevaru Jaše Tomića nikne novi tržni centar, Grad još uvek nije uspeo da proda plac na kojem se isti planira.

U maju je bio raspisan javni oglas za otuđenje dve parcele površine 2.382 kvadrata i 1.740 kvadrata, koje su u vlasništvu Grada, a nalaze se uz privatnu parcelu u vlasništvu preduzeća “SMB gradnja” iz Subotice.

Kako je 021 i ranije pisao, ova firma će verovatno biti najviše zainteresovana za kupovinu. Međutim, ista firma očigledno nije kupila parcele na prvoj licitaciji – na kojoj se niko nije pojavio, pa je Grad ponovo raspisao javni oglas o otuđenju.

Oglas je otvoren za sva fizička i pravna lica do 14. septembra, kada će Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije prikupljati prijave za licitaciju. Sama licitacija održaće se 15. septembra u prostorijama Uprave (bivši ZIG).

Kao i u prvom oglasu, početna cena na licitaciji je 86,9 miliona dinara.

Prema važećim urbanističkim planovima, budući vlasnik će na uglu Jovana Hranilovića i Bulevara Jaše Tomića moći da sagradi tržni centar koji će imati visoko prizemlje (VP) maksimalne visine do osam metara, a površinu oko 10.000 kvadrata.

Još ranije ove godine, građani su se javili našoj redakciji sa žalbama u vezi sa ovim delom grada, uz prugu. Ove parcele su godinama omanje deponije i divlji parking, trava se retko kosi, a mesto je okupljanja beskućnika.

Ovaj tržni centar neće biti glomazan, a omogućava se, osim prodavnice, otvaranje ugostiteljskih i uslužnih objekata. Pored tržnog centra će se urediti parking, kao i pešačke staze i zelena površina.

Izvor: 021.rs