Početna Gradske teme Predložite kandidate za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju za 2017.

Predložite kandidate za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju za 2017.

0

Gradska komisija za dodelu priznanja poziva građane da podnesu inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje za 2017. godinu.

Rok za Oktobarsku nagradu je 15. septembar, a za Novembarsku povelju 1. oktobar. Inicijative sa obrazloženjem podnose se komisiji, na adresu Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u nauci, kulturi i umetnosti, publicistici i novinarstvu, arhitekturi i graditeljstvu, razvoju novih tehnologija, zaštiti životne sredine, prosveti, sportu, zdravstvu i humanitarnom radu. Može se dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.

Novembarska povelja dodeljuje se građanima ili organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva građana Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu, sport, humanitarne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, dok se Novembarska povelja dodeljuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Izvor: 021.rs