Početna Gradske teme 7. Noćni maraton 25. juna u Novom Sadu

7. Noćni maraton 25. juna u Novom Sadu

Maraton  (1)

Noćni maraton u organizaciji ARK Fruška gora održava se u Novom Sadu sedmi put za redom 25. juna 2016. sa početkom u 20 časova na Đačkom igralištu u okviru studentskog kampusa.

Start prve trke takozvanog minimaratona na 7 km je odmah posle otvaranja manifestacije, dok polumaratonci i maratonci startuju u 21:45.

Maraton  (4)

Staza je kružna, a trkači će u zavisnosti od toga koju su trku izabrali, trčati jedan tri ili šest krugova na keju pored Dunava.

Predviđeno vreme završetka maratonske trke je 6 sati, ali se manifestacija zatvara ulaskom poslednjeg maratonca u cilj.

Maraton  (2)

Noćni maraton je iz godine u godinu sve popularniji među trkačima kako u Srbiji i regionu tako i u svetu prvenstveno zbog odlične organizacije i još bolje zabave.

Zbog toga ne iznenađuje da među više od 1500 do sada prijavljenih trkača kojih je najviše iz Srbije, Bosne i Hercegovine, zatim Hrvatske i Makedonije, ima i onih iz Mađarske, Crne Gore, Slovenije, Italije, Rumunije, Austrije, potom Nemačke, Velike Britanije, Poljske, Švajcarske, Turske, Holandije, pa čak i udaljenih krajeva Ukrajine, Finske, Švedske, SAD-a i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Maraton  (5)

Svoje učešće je već potvrdila i većina prošlogodišnjih pobednika.

Svi koji završe izabranu trku kući će poneti jedinstvenu finišersku medalju, a za najbolje je organizator pripremio zanimljive robne nagrade uz podršku dragih prijatelja koji su svake godine uz Noćni maraton.

Maraton  (1)

Za sve one koji u zadnji čas žele da postanu deo najveće i najzabavnije trkačke žurke u regionu, to mogu još da učine za minimaraton i maraton preko sajta www.trka.rs najkasnije do 10.06.2016. u ponoć.

Sve važne informacije o trasi, mestu i satnici održavanja mogu se pronaći OVDE!

Izvor: Promo
Foto: Mihailo Bogdanović/Promo