Početna Sport FK “Vojvodina” predstavila triling povratnika

FK “Vojvodina” predstavila triling povratnika

0

fk-vojvodina_660x330

U FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, juče je održana konferencija za novinare na kojoj su javnosti zvanično predstavljeni Vladimir Kovačević, Šaleta Kordić i Strahinja Krstevski kao novi igrači prvog tima FK “Vojvodina”.

Vladimir Kovačević u “Vojvodinu” je stigao iz subotičkog “Spartaka”, što je, kako je i sam istakao, doživeo kao svoj povratak “tamo gde pripada”.

Ja sam se vratio kući. Znam gde sam došao, jer Vojvodina je jedan od najvećih klubova u Srbiji, ali i na Balkanu. Ovde sam došao sa svojih 13 godina, prošao sve mlađe kategorije i debitovao za prvi tim. U tom momentu, možda nisam bio pravo rešenje na poziciji štopera, a kao i svaki mlad igrač, želeo sam da igram. Zato sam išao po pozajmicama i eto, iako je to bilo malo dužim putem, mislim da sam se vratio tamo gde pripadam. Nadam se uspešnoj sezoni i da ćemo u Evropi dogurati što dalje, a u Super ligi biti među prve tri ekipe, gde nam je objektivno i mesto – rekao je Kovačević.

Napadač Šaleta Kordić, inače rođeni brat golmana “Vojvodine” Marka Kordića, u “Vojvodinu” se vratio iz nikšićke “Sutjeske”, gde je prošle sezone na 30 utakmica postigao 11 golova.

Želeo bih da se zahvalim ljudima iz uprave i stručnog štaba ‘Vojvodine’ na tome što su mi ukazali priliku da se po treći put vratim u, slobodno mogu tako reći, svoj matični klub. Ovde sam prošao kroz mnoge lepe stvari, doduše i neke ružne, ali sada je na meni da pokažem šta znam i da dobrim igrama i golovima opravdam očekivanja kluba i navijača – istakao je Kordić.

Najmlađi “novajlija” u “Vošinim” redovima je mladi Strahinja Krstevski, koji baš na današnji dan slavi svoj 19. rođendan. Kapiten omladinskog tima “Vojvodine”, koji je ove sezone postigao 20 golova u Omladinskoj ligi Srbije, potpisao je profesionalni ugovor sa “Vošom” do juna 2019. godine.

Ja sam dete ‘Vojvodine’ i ovde sam već 10 godina. Dečački san svih nas jeste da prođemo kroz sve mlađe kategorije i uđemo u prvi tim. Ja sam uspeo u tome i zahvaljujem se klubu na tome što mi je pružio priliku. Nadam se da ću ispuniti očekivanja trenera i izboriti se za minutažu – naglasio je Krstevski.

Na pitanje novinara, koordinator za transfere FK “Vojvodina” Mićo Vranješ dodao je da će crveno-beli uskoro dobiti još jedno pojačanje u odbrani.

Već smo angažovali Vladimira Kovačevića, pouzdanog igrača koji je prošao sve mlađe kategorije našeg kluba. Samim tim, zna šta znači Vojvodina i koji su mu zadaci i ciljevi. Međutim, potreban nam je još jedan igrač na mestu štopera, a razmišljamo o trojici potencijalnih pojačanja. Ne bih govorio o imenima, ali mislim da ćemo do petka, a najkasnije do srede sledeće nedelje saopštiti o kome se radi – kaže Vranješ.

On je sumirao ono što je do sada učinjeno u prelaznom roku.

Radovan Pankov je potpisao za ruski ‘Ural’, a ugovori su istekli Danilu Sekuliću, koji je prešao u mađarski ‘Debrecin’, zatim Bojanu Nastiću, Srđanu Žakuli i Marku Vukčeviću, koji se posle pozajmice vratio u ‘Olimpiju’. Sporazumno smo raskinuli ugovor sa Milanom Pavkovom, a Milan Milinković, Džon Meri i Milan Stepanov su stavljeni na transfer listu. Ako do 11. juna ne dođemo do sporazumnog raskida ugovora, oni će početi trenažni proces. Na pripreme ćemo putovati u Sloveniju, na Pohorje blizu Maribora, gde ćemo boraviti 10 radnih dana i odigrati tri utakmice, a 20. juna ćemo saznati i ime prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope – ističe Vranješ.

Koordinator za transfere FK “Vojvodina” najavio je i dovođenje još jednog napadača.

Trenutno imamo četvoricu napadača. Pored Ašćerića, tu su još i Šaleta Kordić, Ćurko i Krstevski, ali razmišljamo i o još jednom igraču – rekao je Vranješ.

Na kraju konferencije, on je ponosno dodao da od 27 igrača, koliko ih trenutno ima u prvom timu, čak 15 njih su ponikli u omladinskoj školi “Ilija Pantelić”, kojom veoma uspešno rukovodi direktor Branislav Novaković.

Izvor: RTV
Foto: fkvojvodina.rs