Početna Gradske teme 72 nova podzemna kontejnera na više lokacija u gradu, planirano i proširenje...

72 nova podzemna kontejnera na više lokacija u gradu, planirano i proširenje voznog parka

0

Tokom ove godine biće postavljena 72 podzemna kontejnera na više lokacija širom grada, istaknuto je iz JKP “Gradska čistoća”. Postupci sprovođenja javne nabavke podzemnih kontejnera, kao i pribavljanja potrebne dokumentacije za postavku su u toku.

Planirana vrednost investicije je 50 miliona dinara bez PDV-a.

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” već je otpočelo i sa rekonstrukcijom postojećih podzemnih kontejnera. To podrazumeva zamenu nadzemnih kanti, džakova ili uložaka kontejnera, prilaza kao i drugih delova kontejnera.

– Ove aktivnosti ćemo raditi u toku cele godine na svim lokacijama na kojima je već postavljena ova vrsta posuda za odlaganje komunalnog otpada. U saradnji sa Gradom Novim Sadom, plan nam je da radimo u cilju unapređenja i poboljšanja do sada ponuđenog načina prikupljanja ambalažnog otpada i to postavkom dodatnih kontejnera za odlaganje reciklabilnog otpada kao i kontejnera (zvona) za prikupljanje staklenog ambalažnog otpada – istakli su iz “Gradske čistoće”.

Preduzeće je najavilo da u ovoj godini treba da otpočne izgradnja reciklažnog dvorišta na prostoru Gradske deponije, kako bi se proces prijema i separacije svih vrsta reciklabilnog otpada nesmetano odvijao.

– Takođe, planiramo proširenje voznog parka novim kamionima autosmećarima, kamionetima za pražnjenje korpi, autočistilicama kao i buldozerom za održavanje Gradske deponije. Cilj nam je da radimo na podizanju svesti građana o pravilnom odlaganju otpada, da zajedničkim snagama napravimo korak više u očuvanju životne sredine i nesmetanom sakupljanju, transportu i deponovanju otpada – rekli su iz “Gradske čistoće”.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay