Početna Gradske teme 80 godina Banovine: Pošaljite svoje fotografije za veliku izložbu Arhiva Vojvodine

80 godina Banovine: Pošaljite svoje fotografije za veliku izložbu Arhiva Vojvodine

0

Arhiv Vojvodine organizuje izložbu povodom obeležavanja 80 godina od izgradnje Banske palate, poznatije kao Banovina, u kojoj se danas nalaze zgrada Vlade i Skupštine Vojvodine. Tim povodom pozvali su građane da dostave fotografije ovog zdanja i tako daju svoj doprinos postavci.

“Ukoliko u vašim porodičnim albumima imate stare fotografije Banovine ili snimke vas, vaših članova porodice ili predaka ispred zgrade, a želite da ih podelite sa nama i našom publikom, pošaljite ih, a mi ćemo ih uvrstiti u našu izložbu. Takođe vas pozivamo da se u narednim danima fotografišete ispred zgrade Banovine i da te snimke podelite sa nama. I ove fotografije će pronaći svoje mesto na izložbi”, navode u Arhivu Vojvodine.

Fotografije ili digitalne kopije fotografija mogu se doneti lično ili poslati na adresu Arhiv Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2A, 21101 Novi Sad ili na imejl adresu fotografije@arhivvojvodine.org.rs.

Uz fotografiju je potrebno dostaviti i sledeće podatke: ime, prezime i imejl pošiljaoca, ime i prezime osoba na fotografiji (ukoliko su vam poznati) i datum nastanka fotografije (okvirno).

Slanjem fotografije pošiljalac daje saglasnost da ona bude uvrštena u izložbu. Primljene fotografije Arhiv Vojvodine neće koristiti u druge svrhe osim navedene.

Poziv za slanje fotografija je otvoren do 8. septembra.

O datumu održavanja izložbe javnost će biti naknadno obaveštena.

Podsetimo, osamdesetu godišnjicu izgradnje i useljenja Banske palate, Arhiv Vojvodine obeležiće ove godine, izložbom arhivskih dokumenata “Banska palata – priče iza priče”, čije otvaranje je predviđeno za 25. septembar ove godine, na dan kada je 1939. godine osvećena, a potom i useljena, Administrativna zgrada Banovinskog kompleksa, današnja zgrada Vlade AP Vojvodine o čemu više možete saznati OVDE.

Autor: NsHronika
Foto: Wiki/Alexzr88