Početna Gradske teme Agencija nije odgovorna za opljačkane učenike utvrdila Turističk inspekcija

Agencija nije odgovorna za opljačkane učenike utvrdila Turističk inspekcija

The Old Town Square in Prague City

Turističkoj inspekciji se povodom događaja u Pragu, kada su učenici Gimnazije “Svetozar Marković” opljačkani na ekskurziji, nisu obratili ni učenici, ni roditelji, ni škola, a inspekcija je reagovala na osnovu informacija koje su objavili mediji.
Utvrđeno je da je predstavnik agencije skrenuo pažnju učenicima na mogućnost krađe i predložio im da vredne stvari ostave u hotelskom sefu.
“Vrlo jasno je u ugovoru o uslovima putovanja ove agencije navedeno šta sledi u slučaju ovakve situacije jer ovde se ne radi o ugovornoj obavezi koja nije ispunjena nego se radi o jednom krivičnom delu koje treba da utvrdi nadležni organ. Prema kontroli koja je utvrđena u agenciji i prema dostupnoj dokumentaciji desila se provala u četiri sobe, definitivno su neke stvari nestale. Predstavnik agencije, koji je bio sve vreme tog putovanja prisutan, to je prijavio recepciji. Obavešten je ino partner turističke agencije iz Novog Sada, pozvana je policija i uzeti su otisci”, kaže Radoslava Rončević iz Turističke inspekcije.
Ona navodi da se ovde posao agencije završava i da je potrebno da se sačeka 30 dana koliko je potrebno da nadležni organi Češke dostave informacije.
“Sva deca imaju putno osiguranje tako da će im sva šteta biti nadoknađena”, rekao je ranije direktor “Grand tursa” Petar Knežević.

Autor: RTV