Početna Gradske teme Radovi na kanalizacionoj mreži u Ulici Pavla Simića vredne 50 miliona dinara

Radovi na kanalizacionoj mreži u Ulici Pavla Simića vredne 50 miliona dinara

voj-novi-sad-vodovod-kanalizacija

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ izvodi radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici Pavla Simića vredne 50 miliona dinara.

U toke nedelje, kako kažu u tom gradskom preduzeću, počeće i radovi na rekonstrukciji blokovske kanalizacije u Antuna Urbana, odnosno na kanalizacionoj mreži u Koprenikovoj ulici.

Po završetku investicije biće rešen problem odvođenja atmosferskih voda koji već duže vremena opterećuje funkcionisanje sistema u delu centra grada omeđenim ulicama Vase Stajića, Pavla Simića i Železničkom. Reč je o uništenim slivnicima, dotrajalom kanalizacijom i usporenjem u primarnoj mreži Simićeve u koju se uliva blokovska kanalizacija.

To gradsko preduzeće počelo je i sa izvođenjem radova na izgradnji kanalizacionih priključaka u Veterniku, koji će biti okončani za 200 kalendarskih dana. Nakon Ulice Sibinjanin Janka, u tom naselju radovi će se nastaviti u Leptirovoj, Mihjla Vitkovića, Aleksandra Saše Popovića, Vase Čarapića, Lovorovoj, Zvezdarskoj, Baštenskoj i drugima.

Vodovod je od Zavoda za izgradnju grada dobio upotrebnu dozvolu za sekundarnu kanalizacionu mrežu u Adicama. To znači da građani ulica Desanke Maksimović, Ljubice Ravasi, Zetske, Jovana Ristića, Rahele Ferari, Maršala Žukova, Gračaničke, Marije Bursać, Vaska Pope, Kneza Vlastimira, Danila Medakovića, Bogdana Popovića, Kralja Milana i Slavonske mogu da podnesu prijave za priključenje, a ulov je da je objekat legalzovan ili u postupku legalizacije.

U Vodovodu napominju da radove na privatnim parcelama građani plaćaju sami, kao i da njihovu cenu određuju izvođači. Do sada, kako kažu u tom gradskom preduzeću, tu nije bilo problema.

Autor: Novosadska