Početna Gradske teme Akcija “Blic maraton” u aprilu u Novom Sadu

Akcija “Blic maraton” u aprilu u Novom Sadu

0

policija-60478063

Novosađani koji žele da se uključe u predstojeću akciju “Blic maraton” i ukažu na saobraćajnice na kojima bi trebalo kontrolisati brzinu kretanja vozila svoje predloge mogu poslati na mejl saobracajnapolicija.ns@mup.gov.rs ili prijaviti na telefon 021/489-1433.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će u aprilu, tokom jednog dana, biti sprovedena akcija “Blic maraton” kada će se neprekidno meriti brzina kretanja vozila i pozvalo građane da, najkasnije do 3. aprila, prijave lokacije na kojima bi želeli da se obavi kontrola.
Tokom akcije, 24 časa će neprekidno biti angažovani svi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija -€“ ručni radari, radari u sistemima video nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. “presretačima”, saopšteno je iz MUP-a.
Kako se navodi, snimaće se i fotografisati vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene, nakon čega će vozači biti zaustavljani i kažnjeni za prekršaj. Ukoliko vozač koji prekorači brzinu ne bude zaustavljen na mestu kontrole, vlasniku vozila će biti dostavljeno obaveštenje o prekršaju sa pozivom da plati kaznu ili da policiji dostavi podatke o osobi koja je učinila prekršaj.
Sugestije građana biće uzete u obzir prilikom usmeravanja radarskih patrola, navode iz MUP-a.

Autor: 021.rs