Početna Gradske teme Akcija fotografa za starije i siromašne “Help Portret”

Akcija fotografa za starije i siromašne “Help Portret”

help_portrait

Fotografski klub Vojvodine po treći put organizuje svetsku humanu akciju “Help Portret” namenjenu starijim i osobama u težoj materijalnoj situaciji. Jednodnevna akcija održaće se u subotu, 5. decembra u Prihvatilištu za beskućnike i Domu za starije u Futogu i Novom Sadu, kao i u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Kako za 021 objašnjava predsednik FKV Milovan Ulićević, “Help Portret” je zajednica fotografa, udruženih širom sveta, kako bi svojim znanjem i veštinama na neki način pomogli ljudima u svojoj zajednici i naveli ih da još više zavole fotografiju.

Svake godine, u jednom izabranom danu za akciju, fotografi širom sveta fotografišu siromašne ljude, decu bez mogućnosti da sama naprave svoj portret, starije ljude i sve one koji nisu u mogućnosti da dođu do fotografije svog portreta. Zatim se fotografije izrađuju i poklanjaju onim ljudima koje smo fotografisali, a ceo događaj posvećen je druženju“, kaže Ulićević.

Kako dodaje, fotografi imaju cilj da ljude koje fotografišu oraspolože i pruže im mnogo pažnje.
Tu će biti prisutni i šminkeri i frizeri, kako bi taj trenutak bio na neki način svečan“, navodi on.
Fotografije će potom biti uručene učesnicima kao poklon i uspomena na lepo proveden dan.
Ove godine sarađuje se u formiranju fotografskih ekipa sa profesorima i studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu – smer fotografija i sa profesorima i studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu – smer primenjena fotografija.

Autor i foto: 021.rs