Početna Gradske teme Akcija sadnje novogodišnjih jelki sa busenom

Akcija sadnje novogodišnjih jelki sa busenom

“Gradsko zelenilo” započinje akciju sadnje jelki sa busenom. Svi zainteresovani građani raskićene jelke mogu da donesu do prostorija “Gradskog zelenila” u Novom Sadu.

Nakon proslave Nove godine, vreme je da se spakuju i novogodišnje jelke, ali šta sa onima koje ste kupili sa busenom?

– Oni građani koji su imali jelke sa busenom u svojim domovima mogu da ih donesu nakon raskićavanja kod nas u rasadnik na Temerinskom putu bez broja svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a mi ćemo onda ove jelke posaditi na adekvatnim lokacijama u gradu – kaže Jelena Budimčić iz Gradskog zelenila.

Ukoliko ste vlasnik kuće, jelku sa busenom možete zasaditi u sopstvenom dvorištu, ali u slučaju da živite u stanu, važno je da znate da je za gradske površine zaduženo Gradsko zelenilo.

– Na taj način ćemo planski zasaditi jelke i povećavati zelene površine u gradu, važno je znati, pored toga, na koji način saditi te jelke i na kojim mestima – naglašava Budimčić.

Iz “Zelenila” podsećaju građane na to da jelke sa busenom mogu doneti na Temerinski put bez broja u sedištu Gradskog zelenila, kako bi one bile vraćene u zemlju i na taj način jelkama bio produžen život.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay