Početna Gradske teme Akcija sadnje novogodišnjih jelki sa busenom

Akcija sadnje novogodišnjih jelki sa busenom

0

“Gradsko zelenilo” započinje akciju sadnje jelki sa busenom. Svi zainteresovani građani raskićene jelke mogu da donesu do prostorija “Gradskog zelenila” u Novom Sadu.

Nakon proslave Nove godine, vreme je da se spakuju i novogodišnje jelke, ali šta sa onima koje ste kupili sa busenom?

– Oni građani koji su imali jelke sa busenom u svojim domovima mogu da ih donesu nakon raskićavanja kod nas u rasadnik na Temerinskom putu bez broja svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a mi ćemo onda ove jelke posaditi na adekvatnim lokacijama u gradu – kaže Jelena Budimčić iz Gradskog zelenila.

Ukoliko ste vlasnik kuće, jelku sa busenom možete zasaditi u sopstvenom dvorištu, ali u slučaju da živite u stanu, važno je da znate da je za gradske površine zaduženo Gradsko zelenilo.

– Na taj način ćemo planski zasaditi jelke i povećavati zelene površine u gradu, važno je znati, pored toga, na koji način saditi te jelke i na kojim mestima – naglašava Budimčić.

Iz “Zelenila” podsećaju građane na to da jelke sa busenom mogu doneti na Temerinski put bez broja u sedištu Gradskog zelenila, kako bi one bile vraćene u zemlju i na taj način jelkama bio produžen život.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay