Početna Gradske teme Akcija solidarnog obroka ponovo pokrenuta u Novom Sadu

Akcija solidarnog obroka ponovo pokrenuta u Novom Sadu

0

Po uzoru na evropske gradove, u Novom Sadu ponovo je pokrenuta akcija kupovine solidarnog obroka za sugrađane koji to sebi ne mogu da priušte.

Akcija “Klijalište solidarnosti” pokrenuo je Volonterski centar Vojvodine u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu Novog Sada.

– Kada uđete u određeni ugostiteljski objekat ili pekaru, vi kupite obrok za sebe, ali isto tako možete da kupite obrok i za tu drugu osobu koja će kasnije doći po obrok i uzeti ga – objašnjava Donja Barać iz Volonterskog centra Vojvodine.

Restorani brze hrane i pekare koje učestvuju u ovom projektu, imaju oznaku na vratima. Trenutno ih je tri, međutim organizatori se nadaju da će se uskoro pridružiti još ugostiteljskih objekata i građana. Obrok, za sada, možete donirati ili uzeti u “Ananda Vegan” restoranu (Petra Drapšina 51), u pekari “Kiflice kerefeke”(Pavla Papa 38) ili u restoranu brze hrane “Grekos GIROS” (Futoška 6).

Slična akcija organizovana je 2013. godine širom Srbije, pa i u Novom Sadu. Akcije ovog tipa nemaju rok trajanja, već funkcionišu dok humani ljudi kupuju solidarni obrok.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay