Početna Gradske teme Aktivisti odbranili dom četvoročlane porodice na Podbari

Aktivisti odbranili dom četvoročlane porodice na Podbari

0

Aktivisti Združene akcije “Krov nad glavom” odbranili su danas dom četvoročlane porodice Adamović u ulici Marka Miljanova na Podbari.

Nenajavljeno prinudno iseljenje trebalo je da počne u devet časova. Već oko pola devet na stepeništu ispred stana porodice okupilo se tridesetak aktivista ZA “Krov nad glavom”, kao i prijatelji i komšije porodice. Izvršitelj Živan Milinov došao je u zgradu oko devet časova i kada ga aktivisti nisu pustili da priđe stanu, pozvao je policiju.

Policajci koji su izašli na teren pokušali su da ubede aktiviste da se pomere i da ih puste da prođu, međutim kada su videli da će biti otpora, odustali su od izvršenja. Kako su aktivisti naglasili, to ne znači da je ovim sve završeno i sigurno je da će do novog pokušaja deložacije doći. Kako su istakli, oni će i tada biti tu da odbrane jedini dom ove porodice.

Došlo je i do koškanja između vlasnika stana i kupca koji se pojavio na iseljenju.

Stan četvoročlane porodice Adamović trenutno je predmet sudskog spora između kupca koji ga je otkupio od poverenika, koji je otkupio dug vlasnika stana od banke. Međutim, budući da je u pitanju imovina stečena u braku, polovina stana pripada supruzi Mladena Adamovića, pa je sudska odluka kojoj se nadaju da će bar ta polovina ostati njihova.

Inače, za to da je banka prodala dug nekom i da se planira izvršenje Adamovići su saznali tek kada je njihov stan stavljen na prodaju, rekao je za 021 Mladen Adamović.

Izvor: 021
Foto: Pixabay