Početna Gradske teme Aktivisti traži da se odustane od projekta Novi Sad na vodi

Aktivisti traži da se odustane od projekta Novi Sad na vodi

0

Aktivisti Šodroš Survivor kampa uputili su otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, republičkoj i pokrajinskoj vladi sa zahtevom da odmah odustanu od projekta „Novi Sad na vodi“. Inicijative koje su okupljene u „Šordroš Survivor kampu“

Oni su u pismu poručili da građani koji već 100 dana iz protesta spavaju u Šodroš Survivor kampu neće odustati od toga, već će nastaviti da budu fizička zaštita Šodroša, Kameničke ade i Ribarskog poluostrva.

– Ova borba nije hir nas „zgubidana“, kako volite da nas nazivate, već pitanje javnog interesa i budućnosti ovog grada. Ovim putem vam poručujemo da se na Šodrošu, Kameničkoj adi i Ribarskom ostrvu neće ostvariti ništa od onoga što ste zamislili, a zamislili ste da od građana Novog Sada otmete javno dobro, obalu Dunava i prirodna pluća grada, kako bi svoj prljavo stečen kapital pretočili u ovaj poguban i po svemu nakaradan projekat – poručili su u saopštenju.

Dodali su da neće dozvoliti da deo grada, koji slobodno koriste svi građani Novog Sada, vlasti daju u ruke „dvorskom investitoru“, kompaniji Galens invest.

– Pod hitno morate prestati da zloupotrebljavate novac poreskih obveznika, sa rasprodajom neobnovljivih resursa i devastacijom prirode, zastrašivanjem i šikaniranjem građana. U suprotnom, mi ćemo našu borbu radikalizovati. Niko i nijedna mašina neće zaorati ni pedalj područja koje branimo niti će ijedno drvo biti posečeno – navode aktivisti.

Poručili su vlastima da se ne uzdaju u zimu, jer to demonstrante neće oterati, pošto zahvaljujući građanima koji ih podržavaju imaju sve što im je potrebno da „preguraju hladne dane koji dolaze“.

Izvor: novisad.com
Foto: Wikipedia