Početna Gradske teme “ČUTI I RAZUMETI” – Humanitarna akcija posvećena deci sa oštećenim sluhom i...

“ČUTI I RAZUMETI” – Humanitarna akcija posvećena deci sa oštećenim sluhom i u Novom Sadu

0

Humanitarna akcija “Čuti i razumeti” povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba održaće se u subotu, 24. septembra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu sa oštećenim sluhom i njihove probleme.

Akcija će se odvijati od 12 časova na parkingu hotela Leopold I koji se nalazi na Petrovaradinskoj tvrđavi. Planirano je da učestvuje do 100 osoba (dece i njihovih pratilaca), a program bi trajao oko sat vremena, prenosi nsuzivo.

Audiovox je 2012. godine prvi put pokrenuo ovu društveno odgovornu akciju, a do sada su je pored stručnjaka iz ove oblasti podržali i NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina kao i mnogi, glumci, pevači, voditelji i drugi. Oni su svojim prisustvom i javnim uticajem želeli da skrenu pažnju na decu sa oštećenim sluhom i na njihove probleme sa željom da se kao ravnopravni članovi integrišu u naše društvo.

Prethodnih 10 godina akcija se održavala u Beogradu, Jagodini, Nišu i Kragujevcu. Ideja i želja je da se ove godine održi i u Novom Sadu. U ovogodišnjoj organizaciji će učestvovati hotel Leopold, uprava grada Novog Sada, Turistička organizacija Novog Sada, Muzej grada Novog Sada, škola za učenike oštećenog sluha “Milan Petrović” iz Novog Sada i mnogi drugi.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Pixabay