Početna Kultura Izložba umetnika iz Beča u nedelji vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture

Izložba umetnika iz Beča u nedelji vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture

0

 

Aktuelni Kaleidoskop kulture ulazi u svoju četvrtu nedelju, posvećenu nedelji vizuelne umetnosti, a nakon otvaranja na Trgu galerija, koji je ove godine u znaku jednog od najznačajnijih srpskih slikara, Save Šumanovića, Kulturna stanica Svilara ugostiće austrijskog umetnika Gerharda Flekača i njegovu izložbu „Cabinet of Wonders”. 

Multimedijalna izložba, koja na originalan način spaja umetnost i nauku, obuhvatiće zbirku umetničkih dela koja tematizuju prirodu, kuriozitete i pronalaske u crkvama i plemićkim kućama tokom 18. i 19. veka i biće otvorena u utorak, 27. septembra, u 20.22 časa.

Gerhard Flekač je umetnik iz Beča. Pored svoje nekadašnje profesije u menadžmentu medicinske avijacije, Flekač poseduje dugogodišnje iskustvo novinara u kulturi, kulturnog menadžera (bio je direktor „Naher Osten – Naher Vesten”) i fotografa. Godine 2006. Flekač se ponovo povezao sa svojom mladošću, kada se upoznao sa slikanjem i crtanjem u ateljeu svog dede profesora Ričarda Malera. Od tada se u potpunosti posvetio likovnoj umetnosti. Njegova umetnička delatnost usmerena je na ljudsku maštu, percepciju i proizvoljnost granica. 

Izložba će biti otvorena do 5. oktobra, a ulaz je slobodan.

Kulturna stanica Svilara deo je mreže kulturnih stanica u Novom Sadu, koje obuhvataju revitalizovane i nove kulturne prostore širom grada i u njegovoj okolini, nastale u okviru projekta Evropske prestonice kulture.

Kaleidoskop kulture traje do 7. oktobra, a nakon nedelje vizuelne, sledi poslednja nedelja posvećena primenjenoj umetnosti.

Detaljan program Evropske prestonice kulture i Kaleidoskopa kulture možete pronaći na sajtu novisad2022.rs i kaleidoskopkulture.com.

Detaljan program Kulturnih stanica možete pronaći na sajtu kulturnestanice.rs.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo