Početna Gradske teme Aleksandar Filipović: Turizam je jedina razvojna perspektiva grada i potrebno je da...

Aleksandar Filipović: Turizam je jedina razvojna perspektiva grada i potrebno je da se na tome radi

0

Aleksandar_FilipovićAleksandar Filipović, novinar i televizijski voditelj, rado se odazvao našem pozivu da prokomentariše rad gradske vlasti tokom prethodne tri i po godine, otkrio je ko bi po njegovom mišljenju bio idealan gradonačelnik Novog Sada i šta bi nova vlast prvo trebalo da uradi za svoje sugrađane.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– S obzirom na to da znam kako se formirala gradska vlada i kakve su sve bile neobične koalcije sve što se dešavalo je posledica toga. Siguran sam da će novi izbori dati drugačiji raspored karata u skupštinskoj sali i da će se moći pričati i ozbiljnoj formiranoj vlasti i odgovornosti za tu vlast.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Nova vlast bi prvo trebala da očisti grad i da se uvede pravilo kad se nešto otkopava i gradi da ne ostane gradilište na našim trotarima i ulicama, smeta mi što Novi Sad nije čistiji, a nekad smo bili najlepši grad u regionu.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Idealni gradonačelnik za Novi Sad, po mom mišljenju, bi bio neko poput Aleksandra Šapića. Ne gleda se ideologija nego se prave humanitarne akcije. Ne volim da licitiram imenima, ali svakako postoje takve ličnosti i u Novom Sadu. Uopšte mi se ne sviđa predlog o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, niti smatram da će kriminal u gradu rešiti ako se zatvore marketi koji rade noću. Turizam je jedina razvojna perspektiva grada i potrebno je da se na tome radi.

Autor: Ivana Knežević
Foto: Privatna arhiva