Početna Kultura Ciklus radionica u Dečijem kulturnom centru: “Hrabri ratnici – veliki osvajači”

Ciklus radionica u Dečijem kulturnom centru: “Hrabri ratnici – veliki osvajači”

0

veliki osvajaciNovi ciklus radionica u Dečijem kulturnom centru pod nazivom “Hrabri ratnici – veliki osvajači” počinje u subotu, 6. februara i namenjen je znatiželjnim mališanima uzrasta od 6 do 12 godina.

“Šta bi to bilo zajedničko Aleksandru Velikom, Sulejmanu Veličanstvenom, Džingis Kanu i Hernanu Kortesu?” Svi oni su predvodili pobedničke vojske. Bojali su ih se i podanici i neprijatelji.

Hrabri osvajači i vizionari, zapovednici koji su proširili granice svojih carstava biće nam inspiracija da se upustimo u avanturu i pokušamo da se vremeletom vratimo u prošlost.

Cilkus “Hrabri ratnici – veliki osvajači” počinje pričom o Aleksandru Velikom.

“U čemu je sličnost između Aleksandra Velikog i Mihajla Pupina?”; “Kako je mladi crnooki princ šašavih lokni zauzdao Bukefala?”; “Zašto nije ubio drskog Diogena?”; “Da li je on baš zapalio Persepolis?”; “Zašto je Aristotel morao da pravio skraćenu verziju Ilijade” te šta je napisano na “smaragdnoj” ploči i zašto je u pohod na istok poneo samo “nadu”, neka su od pitanja na koja će biti tumačena u radionici “Kako je kukurek ubio Aleksandra Velikog”, dok će u kreativnom delu biti pravljeno “Aleksandrovo” koplje i konj.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo