Početna Gradske teme Aleksandar Vučić: Sram da bude direktora RTV zbog kažnjavanja novinarke

Aleksandar Vučić: Sram da bude direktora RTV zbog kažnjavanja novinarke

0

aleksandar vucic tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko u njegovo ime ne sme da kažnjava novinare.

Svetlana Božić Krainčanić, urednica dopisništva Radio-televizije Vojvodine u Beogradu, kažnjena je juče smanjenjem plate za 20 odsto zbog pitanja postavljenog Vučiću na konferenciji za novinare 1. aprila ove godine.

Čuo sam da je Pajtićev i Čankov direktor RTV-a kaznio Svetlanu. Sram da ga bude! Da niko u moje ime ne kažnjava novinare jer postavljaju pitanja. Ja njena pitanja volim i demokratski je da ih novinari postavljaju. Na svako ću da odgovorim – rekao je Vučić.

NUNS i NDNV: Cinično je kada Vučić brani novinare

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je cinizam ogromnih razmera kada predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić brani novinare i medijske slobode, s obzirom da je u pitanju prvi čovek vlasti koja godinama, kontinuirano ugrožava slobodu govora i prava novinara.

NUNS i NDNV smatraju da je Vučić najveći krivac za izuzetno nizak nivo medijskih sloboda u zemlji i da su on i njegovi bliski saradnici razvili veoma štetne mehanizme za kontrolu medija i sputavanje kritičke misli.

NUNS i NDNV su osudili postupak direktora RTV-a Srđana Mihajlovića da kazni novinarku, ali smatramo da je Vučić poslednji čovek koji bi na medijskim slobodama trebalo da politički profitira.

NUNS i NDNV se nadaju da pogrešna odluka direktora RTV-a neće biti prilika da se poništi sve što je ovaj medijski javni servis učinio proteklih godina na povećanju kvaliteta svojih programa, odnosno da ovo neće biti povod da se pretvori u oružje u rukama vlasti.

Izvor: Tanjug / N1
Foto: Tanjug