Početna Politika Aleksandra Jerkov: Vučić je lažni zaštitnik medijskih sloboda

Aleksandra Jerkov: Vučić je lažni zaštitnik medijskih sloboda

0

aleksandra-jerkov-promena-vlasti-novi-sad

Portparolka Demokratske stranke Aleksandre Jerkov ocenila je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić otišao je korak dalje u ponižavanju građana, kriveći sada Demokratsku stranku, kako je navela, “za to što su urednici i novinari u neprekidnom strahu od njegove osvete i izliva besa”.

Povodom izjave premijera koji je danas kritikovao rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine zato što je kaznilo novinarku Svetlanu Božić Krainčanić zbog toga što mu je na konferenciji za novinare postavila pitanje u ime Inicijative mladih za ljudska prava, ona je ocenila da je Vučić “lažni zaštitnik medijskih sloboda”.

Iako je više nego očigledno da je premijer izgubio kontrolu i pobesneo kada mu je postavljeno pitanje zbog kog je novinarka RTV-a kažnjena i da je njena kazna direktna posledica premijerovog besa, on se nije libio da i ovaj put okrivi druge, čak i za svoju politiku ućutkivanja, zastrašivanja i “lomljenja kičme” svakome ko ima stav – navela je Jerkov a saopštila DS.

Prema njenim rečima, “nije dovoljno lažno izvinjenje”, kao ni “lažno isčuđavanje”.

Svaki novinar koji postavi pravo pitanje Aleksandru Vučiću treba da bude nagrađen, a ne kažnjen. Njihov posao je da pitaju, njegov da odgovara. Ili neka i on javno kaže da voli kada novinari kleče – navodi se u saopštenju DS.

Izvor: Tanjug / N1
Foto: Promo