Početna Gradske teme Aleksandaru Đurđevu uručen otkaz u JKP Informatika

Aleksandaru Đurđevu uručen otkaz u JKP Informatika

0

aleksandar--djurdjev-

Javno komunalno preduzeće “Informatika” iz Novog Sada saopštila je danas da je pomoćniku direktora Aleksandru Đurđevu uručen otkaz u JKP Informatika.
Na ovaj način stavljena je tačka na gotovo tri godine koliko je Đurđev iz senke upravljao ovim novosadskim komunalnim preduzećem“, piše u zvaničnom saopštenju. Dodaje se da se Đurđev u Novom Sadu “proslavio brojnim aferama i ostao upamćen kao ubedljivo najbahatiji direktor u gradu”.

Od razbijanja čajne kuhinje u zgradi firme, preko trošenja više miliona dinara na reprezentaciju, zaključno sa napadom na konobara u Skupštini Novog Sada, samo su neke od afera ovog čoveka“, navode iz Informatike.

Kako se navodi u saopštenju, Đurđev se pominje kao glavni organizator dodele predmeta sudskim izvršiteljima u gradu, te da je na tom poslu je uzeo više od pola miliona evra.

Podsećamo da je zbog ponašanja Đurđev izbačen iz stranke Treća Srbija, što mu je četvrta partija iz koje je isključen u poslednjih četiri godine. Zajedno sa još desetak bivših članova i funkcionera Treće Srbije, nedavno je formirao nevladino udruženje Vreme je za akciju Srpska liga koje već ima zakupljeno na desetine bilborda duž autoputa“, navode iz preduzeća.

U saopštenju se dodaje da “svi zaposleni u Informatici današnji dan proslavili”, te da je jedan od radnika izjavio da mu je “draže ovo, nego da je dobio povišicu”.

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Novog Sada zajedno sa radnicima Informatike protestovali početkom godine zbog otpuštanja 19 radnikate firme, optužujući stranku Treća Srbija, čiji kadrovi upravljaju tim preduzećem, da su radnike otpustili jer nisu želeli da postanu članovi te partije.

Autor: Beta
Foto: mc.rs