Početna Gradske teme Ambasador Kipra u poseti Novom Sadu

Ambasador Kipra u poseti Novom Sadu

0

Ambasador Kipra u Srbiji Nj. E. Konstantinos Eliades posetio je u toku jučerašnjeg dana Novi Sad. Na sastanku održanom u Gradskoj kući vođeni su razgovori o mogućoj saradnji u oblastima kulture, turizma, obrazovanja i sporta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Kipra i tom prilikom poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Sagovornici su se složili da je tradicionalno dobar odnos Srbije i Kipra idealna platforma za realizaciju konkretnih projekata na nivou lokalnih samouprava. Gradonačelnik Vučević izrazio je posebnu zahvalnost Kipru na podršci koju ova zemlja pruža očuvanju integriteta Srbije po pitanju Kosova.

Takođe, oni su ocenili i da je veliki značaj titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope za dalji razvoj Novog Sada, ali i Srbije s obzirom na nacionalni značaj navedenih projekata koji će proizvesti dugoročne, povoljne posledice. Novosadski gradonačelnik poželeo je mnogo sreće kiparskom gradu Velika Nikozija, ali i ostalima koji su u užem izboru za Omladinsku prestonicu Evrope za 2021. godinu. On je naglasio da je Novom Sadu pripala čast da bude domaćin ceremonije proglašenja nove Omladinske prestonice, ukazavši na značaj uključivanja omladinskih organizacija u važne društvene procese.

Na sastanku u Gradskoj kuću, gradonačelnik i ambasador izrazili su spremnost za uspostavljanje buduće formalne saradnje između gradova Nikozije i Novog Sada u obostranom interesu, a sve na temelju dobrih odnosa Kipra i Srbije.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay