Početna Gradske teme Ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetio Novi Sad

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetio Novi Sad

prijem ambasadora USA5

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Nj. E. Kajlom Skatom prilikom njegove druge zvanične posete Novom Sadu.

“Imamo redovnu komunikaciju sa ambasadom SAD, i dobro je za Novi Sad što Nj. E. Kajl Skat već drugi put dolazi u kratkom vremenskom periodu. Dominantna tema o kojoj smo razgovarali na sastanku bile su investicije i otvaranje novih radnih mesta, i detaljno sam informisao ambasadora o investiciji kompanije ‘Lear’. Takođe razgovarali smo o dobroj saradnji u oblasti kulture koja se realizuje putem Američkog kutka, ali i o trenutnoj situaciji kada je reč o kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine”, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da je čast biti domaćin iskrenim prijateljima Grada Novog Sada.

Kako se moglo čuti od ambasadora, on je već mnogo puta privatno dolazio u Novi Sad jer mu se mnogo dopada, i ocenio je da naš grad zaslužuje da bude Evropska prestonica kulture zbog svog specifičnog duha. Ambasador je rekao da će danas uručiti nagradu Američkom kutku kao jednom od najaktivnijih američkih kulturnih centara u svetu.

“Ja ću takođe posetiti kompaniju ‘Clover Serbia’ koja zapošljava preko 600 radnika, a potom i ‘Lear’ koji kontinuirano raste. Daću sve od sebe da animiriam američke kompanije da posete Novi Sad i uvide kakve sve mogućnosti imaju, jer Novi Sad raspolaže kvalitetnim i visokoobrazovanim kadrom”, zaključio je Skat i izrazio uverenje da će se dobra saradnja sa Novim Sadom nastaviti.

Autor: Nshronika