Početna Gradske teme Amerikanci prave fabriku na Šangaju

Amerikanci prave fabriku na Šangaju

0

5042-ssangaj

Američka kompanija “Lear” gradiće pogone u radnoj zoni koja je planirana pored naselja Šangaj, piše “Blic“.

“Lear” je američka kompanija za proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta i električnih kablova za automobilsku industriju. Sedište kompanije je u Mičigenu, zapošljava 132.000 radnika u 34 države, a kako nezvanično saznajemo, u novosadskim pogonima bi mogla da otvori nekoliko hiljada radnih mesta.

Procenjuje se da će uređenje nove radne zone koštati oko milijardu dinara, što će zaustaviti izgradnju mosta preko Ribarca.

– Uputili smo predlog Gradskom veću za rebalans budžeta. Stopira se posao na izgradnji mosta na Ribarcu, prečistača otpadnih voda u Begeču, ograde i kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i još nekoliko projekata. Time ćemo da uštedimo 260.000.000 dinara koji su dovoljni za početak uređenja radne zone – kaže izvor „Blica“ u ZIG-u.

Da se na radnoj zoni ubrzano radi, potvrđuje i odluka Vlade od 8. oktobra kojom je zemljište za buduću radnu zonu dodeljeno gradu. Građevinska direkcija Srbije svečano će Novom Sadu predati ovu lokaciju 6. novembra.

Kad Gradsko veće usvoji ovaj predlog rebalansa ZIG-a, on će se naći pred odbornicima novosadskog parlamenta verovatno krajem oktobra, kada se očekuje naredna sednica.

Izvor: Blic
Foto: Wikipedia