Početna Sport La Rioha prevelik zalogaj za Vojvodinu

La Rioha prevelik zalogaj za Vojvodinu

0

 

rukomet

Rukometaši Vojvodine poraženi su od La Riohe rezultatom 31:26 u 5. kolu C grupe Lige šampiona.

Pred oko 2.000 navijača u velikoj sali Spensa najefikasniji igrač ekipe iz Novog Sada bio je Bojan Todorović sa 5 golova, a isto toliko je postigao i Zoran Nikolić. U španskoj ekipi najbolji pojedinac bio je Pedro Rodrigez sa 7 pogodaka, a isto toliko postigao je i Anhel Fernandes.

Dobro su otvorili meč Novosađani, bili su agresivni u odbrani i nisu dozvolili Špancima da se u samom startu odlepe, iako su poveli sa 2:0. Napravili su gosti seriju od 4:0, pre svega zbog nekoliko uzastopno neiskorišćenih napada Vojvodine. Tu seriju je prekinuo Bojan Todorović golom sa devet metara.

Pojačali su Španci tempo i brzim kontrama samo uvećavali prednost, na šta je uticala odlična partija golmana Kapelina u prvom delu igre. Nisu imali sreće domaći, u dva napada su pogodili okvir gola, ali su to popravili Marjanović i Vučković, pa su smanjili zaostatak na minus 5. Tako je i ostalo do kraja poluvremena.

I u drugom delu igre su gosti održavali visok tempo sa brzim kontrama. Konstantno su bili u prednosti, a nakon isključenja Gorana Trkulje gosti so povisili na plus 8. U nastavku Markovićev tim pravi seriju od 3:0 i prilazi na minus 5. Najzaslužniji za to bio je golman Bojan Perović sa četiri vezane odbrane.

Sledeću utakmicu u Ligi šampiona Vojvodina igra za sedam dana u gostima protiv La Riohe.

Izvor: 021.rs