Početna Gradske teme Andrej Fajgelj uhapšen zbog snimka na “Jutjubu”

Andrej Fajgelj uhapšen zbog snimka na “Jutjubu”

dr-andrej-fajgelj

Bivši direktor Kulturnog centra grada Andrej Fajgelj priveden je danas zbog objava na njegovom Fejsbuk profilu i jednog snimka na Jutjubu, potvrdila je za RTV Fajgeljeva supruga Jovana. Prema njenim rečima policajci su tokom popodneva u njihovom stanu proveli dva sata i zaplenili računar. Fajgelj će biti zadržan do 48 sati na ispitivanju u Beogradu, a priveden je, kako ona kaže, zbog toga što je narušavao državni poredak.
Pretpostavlja se da je bivši funkcioner Treće Srbije priveden zbog snimka na Juttjubu kojeg je nazvao Vučić i NATO: Poslužio hleb i so ubicama Srbije.

Fajgelj smatra da je to najveće poniženje koje je Srbija doživela u vremenu sveopšteg rušenja vrednosnog sistema, prenosi portal IN4S.

Prema istom izvoru, Fajgelj na kraju obraćanja kaže da se ovo nepodnošljivo stanje u Srbiji može rešiti samo na jedan način i navodi da je taj način opisan u udžbenicima istorije za osnovnu školu.

Po rečima advokata Marka Pekića, pravnog zastupnika Andreja Fajgelja, njegovom branjeniku je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Pekić je, posredstvom portala IN4S, preneo poruku Fajgelja da ovo hapšenje neće promeniti njegovo mišljenje.

“Ne pristajem na stanje gde ja, kao slobodan građanin ove zemlje i univerzitetski profesor, ne mogu iznositi stav o dobrobiti moje države i mog naroda”, naveo je Fajgelj u izjavi koju je preneo njegov advokat Pekić.

Izvor: RTV
Foto: trecasrbija.rs