Početna Gradske teme Anja Antić niže uspehe svirajući obou

Anja Antić niže uspehe svirajući obou

anja_i_marinika

Iako je tek napunila jedanaest godina, Anja Antić iz Novog Sada je već postala ime koje poznavaoci muzičke umetnosti sa lakoćom prepoznaju. Ova talentovana devojčica svirajući obou postiže neverovatne rezultate na gotovo svim takmičenjima na kojima učestvuje.
Nju je u svom kabinetu primila Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, kako bi joj čestitala na postignutom rezultatu na Međunarodnom takmičenju drvenih duvača u Požarevcu, gde je sa osvojenih 100 bodova postala laureat.
“Neverovatno je koliko je Vojvodina bogata kada je reč o talentovanoj deci, kako u umetnosti, tako i u prirodnim naukama, i naravno sportu. Kroz naš Fond za talente, kontinuirano pomažemo ovoj darovitoj deci tokom cele godine, obezbeđivanjem sredstava za učešće na takmičenjima, dodatno usavršavanje, kupovinom instrumenata, specijalnih učila i opremanjem stručnih kabineta. Njihove nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima su prave nagrade za nas, i potvrda da je ulaganje u ove mlade talentovane ljude neprocenjivo. Uspeh Anje Antić treba da bude za primer svima, on pokazuje da se rad i trud uvek isplate, a podatak da je ona i odličan đak znači da je ona jedno vredno dete na koje treba da se obrati pažnja i da se nagradi. Vojvodina ima puno ovakve dece koja u svojim domenima postižu rad, a Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ih kontinuirano prati, pomaže i nagrađuje”, objašnjava ona.
Anja Antić učenica je Osnovne škole “Jovan Popović”, obou svira tri godine u klasi profesorice Ljiljane Segedi i član je orkestra “Limanski bećari” pod rukovodstvom Florijana Balaža koji su nastupali na kulturnim manifestacijama kao što su Zmajeve dečije igre, Ulični svirači, Noć muzeja, a imali su i solističke koncerte u Ečki, Subotici i Rumi.

Autor i foto: 021.rs