Početna Gradske teme “Anti-grafiti” jedinica Gradskog zelenila ponovo ima pune ruke posla

“Anti-grafiti” jedinica Gradskog zelenila ponovo ima pune ruke posla

0

grafit-prekrecavanje-muslimani-jpg_660x330

Nakon zimske pauze Antigrafiti jedinica Gradskog zelenila ponovo ima pune ruke posla. Od početka njenog delovanja, prioritet imaju grafiti koji šire govor mržnje, a takvih ima na stotine širom grada. Portparol Gradskog zelenila Ivan Nožinić navodi da oni dnevno imaju nekoliko desetina poziva građana iz svih delova grada i prigradskih naselja.
Kada se sa gradske fasade ukloni grafit koji sadrži govor mržnje, onda delovanje Antigrafiti jedinice Gradskog zelenila obično nailzazi na odobravanje. Kada se pak prekreči politička poruka ili stranačko obeležje, to ne samo da izaziva veću pažnju, već su i rakcije političkih partija podeljene.
Političke strasti su uzburkane pošto su uklonjeni grafiti “Treće Srbije”. Ovoj političkog organizaciji ispostavljen je i račun od 135.000 dinara koji će ona prema najavama uredno platiti. Procedura i za ostale stranke čiji grafiti su uočeni po gradu biće identična, najavljuju iz Gradskog zelenila.
“Prvo je potrebno utvrditi da li su to zaista njihovi članovi i simpatizeri uradili. Unardenom periodu ćemo održati sastanke i sa predstavnicima stranaka koje su na vlasti i opozicionim strankama, tako ćemo prvo utvrditi ko je počinilac”, kaže za RTV Ivan Nožinić.

On očekuje da, pre nego stupe u kontakt sa ostalim političkim strankama, one pozovu svoje simpatizere i članove da sami uklone grafite i na taj način ulepšaju Novi Sad.

Da bi se to dogodilo, saradnja i dobra volja samih političkih partija je bez sumnje ključna. Neke poput Srpske radikalne stranke su već najavile da nemaju nameru da plate ni dinara za uklanjane grafita za koje se sumnja da su delo njenih članova i simpatizera, pošto smatraju da je to legitiman oblik političke borbe.

Autor: RTV
Foto: Islamska zajednica