Početna Gradske teme Apel “Čistoće” da se ne prave divlje deponije

Apel “Čistoće” da se ne prave divlje deponije

0

JKP “Čistoća” apelovala je na Novosađane da kućno smeće i sav drugi otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena i tako toj gradskoj firmi pomognu u održavanju javne higijene u Novom Sadu i okolini.

“Svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija. Govorimo o hiljadama kubika smeća. Redovno apelujemo na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana”, izjavio je direktor “Čistoće” Vladimir Zelenović.

Takođe, u ovm preduzeću mole građane da kese sa kućnim smećem ne odlažu u korpe za otpatke, koje su namenjene za bacanje sitnog otpada, pikavaca, manje ambalaže i sl. Ukoliko se kese sa smećem odlažu u korpe, umesto u kontejnere, one se momentalno zagušuju i oko njih se takođe prave mini-deponije.

“Širom Novog Sada kontejnerska mreža je obnovljena, a smeće se odnosi redovno i ažurno u tri smene na teritoriji grada i prigradskih naselja. Kontejnerska mesta se kontinuirano sređuju i peru, a stepen javne higijene je podignut na najviši mogući nivo”, navode u “Čistoći”.

“Čistoća” je uz saopštenje priložila fotografije iz Ulice Ivana Kosančića, kako bi ilustrovala ponašanje nesavesnih pojedinaca.

“Ova ulica nije u našem programu održavanja javne higijene, ali će ta lokacija svakako biti uređena. Nažalost takve slike viđamo svakodnevno, u celom gradu”, dodaje ovo javno-komunalno preduzeće.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay