Početna Gradske teme Apel “Čistoće”: Novosađani, maramice i rukavice bacajte u kante

Apel “Čistoće”: Novosađani, maramice i rukavice bacajte u kante

JKP “Čistoća” apeluje na sve Novosađane da higijenska sredstva, pre svega rukavice, vlažne maramice, ubruse i druge slične predmete za jednokratnu upotrebu odlažu u za to predviđene posude, kao i da ne bacaju kućno smeće sa prozora i terasa i tako im pomognu u očuvanju čistoće i javne higijene grada.

– Proteklih dana naši radnici na terenu sakupljaju velike količine bačenih maramica i rukavica po javnim površinama, zelenim površinama i parkinzima, u svim delovima grada. Takođe, u proteklom periodu, zabeležen je i veći broj kesa sa kućnim smećem, koje pojedini nesavesni građani bacaju kroz prozore i sa terasa. Naši radnici su konstantno na terenu i trudimo se da grad održimo čistim, ali nam je u ovom procesu potrebna i pomoć građana koje još jednom molimo da se ponašaju odgovorno zbog sebe i drugih – poručio je direktor JKP “Čistoća” Vladimir Zelenović.

JKP “Čistoća” svakodnevno cisternama i perilicama radi dezinfekciju ulica u Novom Sadu, kao i glavnih ulica u svim prigradskim naseljima.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay