Početna Gradske teme Skoro četiri hiljade Novosađana u samoizolaciji

Skoro četiri hiljade Novosađana u samoizolaciji

U Novom Sadu je 3.860 građana u samoizolaciji, što ga čini drugim gradom u Srbiji sa najvećim brojem samoizolovanih, odmah iza Beograda.

To su građani koji su se izolovali u svojim domovima nakon što su putovali u zemlje sa potvrđenim slučajevima virusa korona ili bili u kontaktu sa obolelima, a kako je juče za “021” rekao pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković trenutno je 55 obolelih Novosađana od virusa korona.

Za nepoštovanje mere samoizolacije može se odrediti kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Među 10 gradova u kojima je najviše samoizolovanih našla se i Subotica sa 1.567 osoba kojima je određena mera samoizolacije, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Vlada Srbije donela je 28. marta odluku da se da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a ova mera se propisuje svim građanima Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su ušli u našu zemlju.

Nadležni organi poštovanje mere samoizolacije ili pozivanjem telefonom ili odlaskom na kućnu adresu, a svi koji prekrše meru mogu biti kažnjeni novčano ili zatvorskom kaznom.

Podsetimo, sajt covid19.rs na kom su objavljeni novi podaci nekoliko dana nije objavljivao nove informacije o obolelima i samoizolovanima po gradovima, dok su juče u večernjim časovima objavljeni samo podaci o onima kojima je određena mera samoizolacije.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay