Početna Kultura Umetnički izazov Galerije Matice srpske: Kreirajte svoju verziju umetničkog dela

Umetnički izazov Galerije Matice srpske: Kreirajte svoju verziju umetničkog dela

U svom novom, virtuelnom prostoru u koji se Galerija Matice srpske preselila usled novonastalih okolnosti, treću nedelju za redom muzejski stručnjaci svojim znanjima i aktivnostima na društvenim mrežama oživljavaju i prenose priče o umetničkim delima koja pod krovom Galerije “žive”

Svim ljubiteljima umetnosti u okviru kampanje “GMS S VAMA KOD KUĆE” svakodnevno se nudi raznoliki sadržaj kako bi im se omogućio nesmetan užitak u umetničkim delima i boravak kod kuće učinio prijatnijim i sadržajnijim.

– Jedna od akcija u okviru online kampanje “GMS S VAMA KOD KUĆE” podstakla je snažno interesovanje i intereakciju naših virtuelnih posetilaca, omogućivši da umetnost preplavi društvene mreže i postane, barem na kratko, deo naše svakodnevice. Reč je o akciji #UmetnickiIzazov koju smo tokom ove nedelje nastavili, pridruživši se tako i svetskoj muzejskoj inicijativi #TussenKunstEnQuarantaine (#BetweenArtAndQuarantine). Na nesvakidašnji umetnički izazov posetioci svakog dana odgovaraju reinterpretacijom njihovih omiljenih umetničkih dela iz kolekcije Galerije Matice srpske, oživljavajući ih na kreativan, inovativan i duhovit način. Pored omiljenih umetničkih dela, zajedno sa našim posetiocima, prenosimo priče o umetničkim delima, podstičemo osmehe i dobro raspoloženje – objašnjavaju u Galeriji i pozivaju sve da prihvate umetnički izazov.

Vaše omiljeno umetničko delo potražite na sajtu Galerije http://www.galerijamaticesrpske.rs/stalna-postavka.html. Fotografiju koju napravite postavite na vaš profil na društvenim mrežama i označite Galeriju kao i vaše prijatelje koji ne smeju da propuste ovaj izazov.

Izvor: 021
Foto: GMS