Početna Gradske teme Apel vozačima da se ne zaustavljaju na autobuskim stajalištma i “žutim” saobraćajnim...

Apel vozačima da se ne zaustavljaju na autobuskim stajalištma i “žutim” saobraćajnim trakama

0

Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ apeluje na učesnike u saobraćaju da svojim savesnim ponašanjem pomognu da se omogući bezbedno saobraćanje i korišćenje usluga javnog prevoza u Novom Sadu. Kako navode, njihovi vozači se svakodnevno suočavaju sa velikim problemom koji se odnosi na zaustavljanje i ostavljanje putničkih automobila, kao i taksi vozila van zakonom dozvoljenog iskrcaja putnika, na autobuskim stajalištima i “žutim“ saobraćajnim trakama.

– Onemogućavanjem ulaska autobusa na stajališta, usporava se javni gradski prevoz i sav saobraćaj u gradu. Uz to, ugroženi su i putnici koji ne mogu nesmetano i bezbedno da uđu i izađu iz vozila, a produžava im se i vreme provedeno u javnom prevozu – navode u JGSP „Novi Sad“ i dodaju da su, kako bi ovaj problem bio adekvatno rešen, pokrenuli zajedničku akciju sa saobraćajnom policijom, komunalnom inspekcijom i Gradskom upravom za saobraćaj i puteve.

– U tu svrhu, između ostalog, biće aktivirane kamere u autobusima, te će se na osnovu snimaka inicirati prekršajna odgovornost vlasnika vozila, ostavljenog na stajalištu ili u “žutoj“ saobraćajnoj traci – poručuju u JGSP „Novi Sad“.

Inače, Zakonom o bezbednosti saobraćaja propisano da je zabranjeno zaustavljanje ili parkiranje vozila na stajalištu za vozila javnog saobraćaja i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno.

Izvor: novisad.com
Foto: NSHronika.rs