Početna Gradske teme Arapi u Novom Sadu grade nove silose i poklanjaju putnički terminal

Arapi u Novom Sadu grade nove silose i poklanjaju putnički terminal

0

Novi Sad će dobiti putnički terminal u novosadskoj luci, najavio je na sastanku u Vladi Srbije, Sultan Bin Sulajem, generalni direktor DP World, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Arapska kompanija kupila je prošle godine novosadsku luku.

– Naša investicija u Novom Sadu, koja će uskoro iznositi 35 miliona evra, postaće vrlo vidljiva u narednim mesecima i godinama. Nova lučka dizalica, silosi za žito i vertikalni kej u luci dovešće nas u vrlo snažnu poziciju i veoma se radujem obnovi novog putničkog terminala koji ćemo predati gradu Novom Sadu – rekao je Sultan Bin Sujelem, koji je obišao i Luku u Novom Sadu.

On je tokom sastanka sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, razgovorao o daljoj saradnji i novim investicijama u Srbiji.

Na sastanku je istaknuto da je DP World globalni lider u pametnoj logistici, koji upravlja lukama i terminalima u 61 zemlji na šest kontinenata širom sveta, a da je kompanija doživela rani uspeh na srpskom tržištu nakon kupovine luke u Novom Sadu, u maju 2019. godine. Sultan je naglasio da rast srpske ekonomije, strateška važnost reke Dunav i Novog Sada osiguravaju da Srbija ostaje ključno tržište za njih i da se raduje daljoj diskusiji o tome sa srpskom vladom.

Sultan Bin Sulajem čestitao je građanima Srbije, predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na uspehu u borbi protiv Covid19. On je istakao je da je Srbija danas prepoznata kao evropski i svetski lider kako po broju vakcinisanih građana, tako i po broju dostupnih vakcina i građani na to treba da budu ponosni.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay